Van Gaal tegenover oude bekende: 'Ik denk dat we door hem kampioen zijn geworden'

Reacties

Louis van Gaal heeft in aanloop naar het duel tussen Telstar en Jong AZ zeer lovend gesproken over Maarten Martens. De huidige bondscoach van Oranje zit vrijdag als trainer op de bank, een eenmalige actie voor het goede doel. Het betekent dat Van Gaal het opneemt tegen zijn vorige pupil, die nu trainer is bij de Alkmaarse koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Van Gaal tegenover oude bekende: 'Ik denk dat we door hem kampioen zijn geworden'
© Pro Shots
Telstar
Telstar
1 - 0
Jong AZ
Jong AZ

Martens speelde immers onder Van Gaal bij AZ. De Belg kwam in de zomer van 2006 van RKC Waalwijk naar Alkmaar en vertrok pas weer in 2014, naar PAOK Saloniki. Van Gaal was trainer van AZ tussen 2005 en 2009.

Het absolute hoogtepunt dat de twee meemaakten, was het seizoen 2008/09. AZ werd kampioen en Martens was een van de sleutelspelers. 'Maarten Martens was een van mijn favoriete spelers. Een echte Van Gaal-speler', zo haalde Van Gaal herinneringen op tijdens de vrijdag speciaal ingelaste persconferentie. 'Ik denk zelfs dat we door hem kampioen zijn geworden', ging hij nog een stapje verder.

Van Gaal kon zich nog zeer helder voor de geest halen wat de Belg voor een rol vertolkte in de selectie van toen. Hij speelde in dienst van topscorer Mounir El Hamdaoui. 'Martens speelde op de linkerkant voorin, aan de binnenkant. Hij cijferde zichzelf weg. En kon dat ook, dat kan niet iedereen. Dat was heel knap. Hij vervulde die dubbelopdracht met verve. Sommige spelers moet je ontzien, Mounir was er zo eentje', aldus Van Gaal over de voormalige aanvaller, die dat seizoen 23 Eredivisie-goals maakte. Ook spelers als Moussa Dembélé, Ari, Demy de Zeeuw en Sergio Romero maakten destijds deel uit van het kampioensteam.

'Martens was destijds heel bescheiden, zoals veel Belgen. Ik heb daar vier jaar gespeeld, dus kan er wel wat over zeggen. Hij zal zich daar ongetwijfeld in ontwikkeld hebben en extraverter zijn', zo sprak Van Gaal zijn verwachting uit. Bovendien stelde hij maar al te goed te weten dat Telstar het zwaar zal krijgen. 'We moeten tegen de koploper. Het is allemaal niet zo gemakkelijk hoor', gaf hij aan dat er geen wonderen verwacht te hoeven worden. 

© Pro Shots

Lees hier een uitgebreid verslag van de persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.