Van Gaal over zijn pensioen: 'Het leven heeft onvoorspelbare kanten'

Reacties

Louis van Gaal weigert nog altijd de deur definitief achter zich dicht te trekken in de voetbalwereld. De 69-jarige Amsterdammer vindt het 'onzin' om te zeggen dat hij met pensioen is.

Van Gaal over zijn pensioen: 'Het leven heeft onvoorspelbare kanten'
© Pro Shots

Van Gaal was zondagavond te gast in de nieuwe talkshow van Humberto Tan, genaamd Humberto. Aan tafel ging het over de topper tussen Ajax en PSV, waarna Tan vroeg of het op zulke dagen niet begint te kriebelen bij Van Gaal, die in mei 2016 vertrok bij Manchester United. Of is de voormalig bondscoach nu echt definitief met pensioen?

'Je moet nooit zeggen dat dat vast staat, dat is onzin', antwoordde Van Gaal. 'Het leven heeft onvoorspelbare kanten. Maar in principe is het zo dat ik met pensioen ben en ik geniet ten volle. Ik kijk niet zoveel Netflix, ik ben nog heel veel bezig om mensen van adviezen te voorzien. Of om aan acties deel te nemen, van Spieren voor Spieren bijvoorbeeld.'

Tan vroeg Van Gaal of een rol als bonscoach van Oranje niets voor hem was geweest. 'Ik heb nogal noten op mijn zang. Als ik zoiets zou doen, neem ik mijn eigen staf mee. Ik wil een bepaalde structuur waarin ik kan werken. Dat wist de KNVB, want die waren ook al langs geweest in Portugal voor Koeman benoemd werd. Toen heb ik het ook niet gedaan. Ik heb het al twee keer gedaan. Dan is het niet normaal om het nog een derde keer te doen.'

Tot slot werd Van Gaal ook nog gevraagd naar de kansen van Oranje op het komende EK. 'Ik denk dat dit Oranje gewoon kansrijk is, zeker om de kwartfinale of halve finale te halen. Of je de finale haalt en uiteindelijk kampioen wordt, heeft met zóveel factoren te maken. Maar mijn inschatting is dat ze met de kwaliteit van deze groep spelers een eind kunnen komen', aldus de oefenmeester.

'We hebben heel veel spelers die nu in de Champions League spelen. Toen ik coach was van het elftal op het WK in Brazilië, had ik alleen Robben en Van Persie die in de Champions League hadden gespeeld. Nu is het geloof ik acht van de elf. Het moet kunnen dat Nederland zeker de kwartfinale gaat halen', besluit Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.