Van Gaal: 'Misschien volgend jaar Champions League winnen'

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal leeft in de nodige onrust met zijn ploeg toe naar de cruciale wedstrijd van dinsdag bij VfL Wolfsburg. United moet in Duitsland winnen om zeker te zijn van de volgende ronde in de Champions League.

Van Gaal: 'Misschien volgend jaar Champions League winnen'

United is nu tweede in Groep B met een punt voorsprong op PSV. De Eindhovenaren treffen in eigen huis CSKA Moskou, waardoor de situatie nog penibel is voor Van Gaal. Na het teleurstellende gelijkspel tegen West Ham United werd al stilgestaan bij het duel met Wolfsburg. 'Op dit moment zijn wij niet goed genoeg om de Champions League te winnen', stelde Van Gaal. 'Misschien volgend seizoen, als we de selectie verder versterkt hebben. Maar dit seizoen moeten we voor het maximale gaan en we kunnen wel van iedereen winnen. Daar ben ik van overtuigd.'

Van Gaal liet dus blijken mogelijk opnieuw te gaan investeren. 'Ik ben blij met mijn selectie, maar er zijn wel wat posities waar we problemen hebben. Neem bijvoorbeeld de positie links achterin', aldus Van Gaal, die eerder ook al stelde behoefte te hebben aan creatievelingen die duels open kunnen breken.

Over het duel met Wolfsburg denkt Van Gaal geenszins gemakkelijk. 'We kunnen ze verslaan, dat hebben we thuis ook gedaan (2-1, red.). Maar Wolfsburg is een goede ploeg. Het wordt voor ons ook zwaar, want Wolfsburg zal genoeg hebben aan een punt. Maar we hebben bewezen iedere Europese wedstrijd kansen te krijgen, meer dan in de Premier League. Dat zal nu ook weer zo zijn, maar dan moeten we wel beter gaan afronden. En niet missen vanaf een paar meter...', zo verwees hij naar het doelpuntloze gelijkspel tegen West Ham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.