Van Gaal licht kritiek op optreden van Pasveer toch nog toe

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn kritiek op het optreden van Remko Pasveer tegen Polen toegelicht. De bijdrage van de doelman aan de opbouw kon in de tweede helft beter, oordeelde de bondscoach op de persconferentie.

Van Gaal licht kritiek op optreden van Pasveer toch nog toe
© Pro Shots

Polen
Polen
0 - 2
Nederland
Nederland

Van Gaal liet in zijn camera-interview met de NOS weten dat hij 'nog wel wat aan te merken' had op de 38-jarige debutant, zonder in detail te willen treden. 'Nee, dat ga ik niet met jou overleggen.' Op de persconferentie herhaalde de bondscoach dat een keeper het 'altijd goed' doet als hij de nul houdt tegen spitsen als Robert Lewandowski en Arek Milik, voordat hij aangaf wat beter kon. 

'Hij heeft niet zoveel te doen gehad, maar wat hij deed, was best aardig. In de eerste helft was hij opbouwend ook sterk, maar in de tweede helft kon dat nog verbeterd worden', stelde Van Gaal, die over een ander aspect van de opbouw wel erg tevreden was. De bijdrage van de links- en rechtsback, respectievelijk Daley Blind en Denzel Dumfries, kon de bondscoach zeer bekoren.

'Het zegt genoeg dat wij tegen België een doelpunt maakten waarin de linksback de rechtsback bediende met een assist', verwees Van Gaal naar een wedstrijd van 3 juni. 'Blind kon al meteen in de eerste minuten scoren, dat had hij ook moeten doen, want het was een grote kans. Maar Dumfries geeft nu ook weer de assist voor de goal van Gakpo. Het is geweldig dat je op die manier kunt aanvallen. Tegen Gakpo zeg ik dan ook: ga niet te veel aan de buitenkanten lopen, want daar moeten Blind en Dumfries komen. Dat heeft hij goed gedaan. In de vorige wedstrijd liep hij Blind en Dumfries nog te vaak in de weg.'

-

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.