Van Gaal krijgt bijzondere prijs: 'Uniek en enig in zijn soort'

Reacties

Louis van Gaal krijgt een Eredivisie Oeuvre Award. De 72-jarige trainer wordt onderscheiden voor zijn grote waarde voor het Nederlandse voetbal. Het is pas de derde keer dat de Eredivisie deze prijs uitreikt.

Van Gaal krijgt bijzondere prijs: 'Uniek en enig in zijn soort'
© Pro Shots

Eerder ontvingen Arjen Robben en Wim Jansen (postuum) de Eredivisie Oeuvre Award. Van Gaal wordt maandag onderscheiden tijdens de Eredivisie Awards-show. 'Louis van Gaal is een eiland in de tijd, uniek en enig in zijn soort. Altijd zichzelf, altijd uitgesproken. Wereldberoemd bij de liefhebbers en wereldberucht bij een deel van de pers', vertelt Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV.

'Een man met een eigen missie en visie, die altijd meebewoog met de tijd', vervolgt De Jong. 'Een man die prijzen won met de grootste clubs op deze aarde: Ajax, Bayern München, Barcelona en Manchester United. Maar wellicht zijn knapste prestatie is juist in de Eredivisie geweest met het kampioenschap van AZ. Louis, de man die nooit iets aan het toeval overlaat.'

'Hij, die Ajax in de jaren ‘90 weer kleur op de wangen en aanzien in de wereld gaf. Maar bovenal iemand die zich altijd belangeloos heeft ingezet voor zijn medemens. Juist Louis hoort thuis in de eregalerij van het Rijksmuseum van de Eredivisie. Het minste wat wij hem terug kunnen geven voor al dat moois, is het tonen van onze dank en erkenning met deze Eredivisie Oeuvre Award.'

Van Gaal werd vier keer landskampioen in Nederland en is bovendien samen met Leo Beenhakker en Ronald Koeman de enige trainer die met twee verschillende clubs kampioen van Nederland werd. In het buitenland won hij verschillende prijzen met Barcelona, Bayern München en Manchester United. Daarnaast was hij in drie periodes bondscoach van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.