Van Gaal is niet bang voor een blamage als die van Duitsland

Reacties

De WK-sensaties leren Louis van Gaal zeker een les. De Oranje-bondscoach maakt zich zelf geen zorgen ook slachtoffer te worden van een stunt.

Van Gaal is niet bang voor een blamage als die van Duitsland
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

Kan Ecuador tegen Nederland net zo'n stunt uithalen als Saoedi-Arabië en Japan tegen respectievelijk Argentinië en Duitsland? 'Ik denk niet dat de verrassingen in het toernooi meer of minder zeggen over de wedstrijd van morgen', wijst Van Gaal een relatie van de hand.

Uit de grote WK-surprises kan in de ogen van Van Gaal wel een les worden geleerd. 'Dat Argentinië en Duitsland hebben verloren, zegt wel iets. Maar ik heb ook altijd gezegd dat verdedigen makkelijker is dan aanvallen', aldus Van Gaal.

De Oranje-keuzeheer heeft wel een idee waar het misging bij Die Mannschaft. 'Dat Duitsland dan toch verliest, heeft te maken met teamdiscipline.'

Op dat punt maakt Van Gaal zich geen zorgen, als het gaat om zijn eigen ploeg. 'Ik kan wel zeggen dat onze teamdiscipline doorgaat tot de negentigste minuut. Dat is de verdienste van deze groep. Daar heb ik ook op geselecteerd. De gemiddelde kwaliteit bij ons is hoger dan in 2014. Dan heb ik het niet over het hoogste niveau, Memphis en Frenkie de Jong tikken dat misschien aan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.