Van Gaal: 'Ik denk niet dat bus-incident invloed had'

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal wijt de 3-2 nederlaag tegen West Ham United aan matig optreden bij standaardsituaties. Het incident met de spelersbus speelde volgens de Nederlander geen rol meer tijdens de laatste wedstrijd op Upton Park.

Van Gaal: 'Ik denk niet dat bus-incident invloed had'

Voor het duel werd de spelersbus van Manchester United aangevallen door West Ham-fans, die onder meer met flessen gooiden. Daardoor begon de wedstrijd drie kwartier later. 'Ook als professionals leven we in deze wereld. We weten dat dat kan gebeuren en daar moeten we maar mee omgaan. Twintig minuten voor tijd stonden we nog met 2-1 voor, dus ik denk niet dat het invloed heeft gehad', aldus de manager bij de BBC.

Door de nederlaag van Manchester United staat stadgenoot Manchester City met nog een speelronde te gaan nog altijd vierde, de plaats die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. 'Het is nog steeds mogelijk, maar we hebben het niet meer in eigen hand.' De achterstand op The Citizens bedraagt twee punten.

Veel slordigheden bij balbezit, dat deed volgens Van Gaal zijn ploeg de das om in de slotfase. 'Als manager ben je nooit tevreden, maar als je met nog twintig minuten te gaan aan de leiding gaat, moet je het veld groot houden en de bal in de ploeg houden. Daarnaast verdedigden we slecht bij standaardsituaties. Daar ging het mis.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.