Van Gaal fileert Di María, Diemers de Pirlo van Achterhoek

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal fileert Di María, Diemers de Pirlo van Achterhoek

'Ik geniet ervan om met een groot talent als hij te mogen werken. Ik hoef hem alleen nog maar te zeggen: "Dit is hoe je in mijn ogen defensief goed moet staan". Over aanvallend spel kan ik hem niets meer bijbrengen.'
• Mooie woorden voor Patrick van Aanholt van zijn manager bij Sunderland, Sam Allardyce, die hem 'een heel goede back' noemt in The Chronicle.

'Ik heb nog nooit een voetballer gezien die zo ondermaats presteerde als hij, maar in zijn ogen ligt het natuurlijk aan de manager. Hij heeft geen zelfkritiek.'
• Ángel Di María sprak harde woorden over Louis van Gaal, die hem in zijn ogen verkeerd gebruikte, maar de manager die hem naar Manchester United haalde kan ook uithalen. (Sky Sports)

'De twee jaar die ik tegen degradatie heb moeten vechten met Hamburger SV, waren een hel. Dat wens ik niemand toe.'
• Het gat naar de onderste posities van de Bundesliga is maar klein voor HSV en dat brengt bij Rafael van der Vaart nare herinneringen naar boven. De huidige middenvelder van Real Betis behoedde de Duitsers twee jaar op rij maar nipt voor degradatie. (Bild)

'Ze noemen me al de Pirlo van de Achterhoek.'
• De van FC Utrecht gehuurde Mark Diemers heeft het uitstekend naar zijn zin bij De Graafschap en in Doetinchem wordt hij gewaardeerd, getuige zijn nieuwe bijnaam. (Leeuwarder Courant)

'Ik kreeg niet echt een hap door mijn keel. Was voortdurend bang iets om te stoten of zo.'
• Tot een debuut in het Nederlands elftal kwam het niet, maar Timo Letschert behoorde wel een week tot de Oranje-selectie. Daar zat hij ineens aan één tafel met onder anderen Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder. 'Het deed me allemaal vorige week meer dan ik gedacht had. Normaal ben ik een heel nuchtere jongen, dus ik schrok er best wel even van.' (AD)

'Ik heb hem gezegd dat hij maar naar Feyenoord moet komen, maar dat zullen meer jongens tegen hem gezegd hebben.'
• Vincent Janssen en Rick Karsdorp behoorden ook voor het eerst tot de Oranje-selectie, maar alleen die eerste maakte ook daadwerkelijk zijn debuut. Karsdorp speelde in de jeugd van Feyenoord samen met Janssen, die via Almere City FC bij AZ terechtkwam. Daar groeide de spits uit tot topscorer van de Eredivisie én international. Als het aan Karsdorp ligt, komt Janssen dus snel terug naar De Kuip. (NOS)

'Volgend jaar speel ik met hetzelfde logo op mijn borst.'
Joël Veltman verwacht een rustige zomer. De verdediger van Ajax, die het de laatste weken goed doet als rechtsback, denkt dat hij zijn club trouw blijft. 'Ik heb nog een tweejarig contract, dus er is nog helemaal niets aan de hand.' (AT5)

'Ik heb hem geadviseerd dat hij moet genieten van dit moment, want vanaf nu wordt het zwaar.'
Steven Gerrard is onder de indruk van de ontwikkeling van Dele Alli, die komende zomer tijdens het EK in Frankrijk zomaar eens basisspeler van Engeland kan zijn. En dat terwijl het talent van Tottenham Hotspur binnenkort zijn twintigste verjaardag viert. (The Daily Telegraph)

'Degraderen is voor Newcastle United echt een ramp. Maar ook voor mij persoonlijk. Ik wil dat niet op mijn CV hebben.'
• Newcastle United moet zaterdag eigenlijk wel winnen op bezoek bij Norwich City, want anders wordt het nog lastig om degradatie te ontlopen. Georginio Wijnaldum ziet het niet zitten om bij de onderste drie ploegen in de Premier League te eindigen. (AD)

'Ajax en PSV spelen bijna elk jaar in de Champions League, dat wil ik ook wel. Als ik daar een kans kan krijgen, waarom niet?'
• Mogelijk ligt de toekomst van Leandro Bacuna in de top van de Eredivisie. De 24-jarige vleugelspeler heeft nog een contract tot medio 2020 met Aston Villa, de hekkensluiter van de Premier League. 'Ik probeer tussen nu en twee jaar een volgende stap te maken.' (NOS)

• Voetballiefhebbers zullen blij zijn dat 1 april achter ons ligt, want niets is zeker op zo'n dag. Dat geldt bijvoorbeeld voor de fans van Go Ahead Eagles, die via Twitter op de hoogte wilden blijven van de uitwedstrijd tegen Almere City FC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.