Van Gaal: 'Cruijff heeft het mij heel moeilijk gemaakt'

Reacties

Johan Cruijff is niet van invloed geweest op de visie van Louis van Gaal, zo zegt de voormalige Oranje-bondscoach in een zeer uitgebreid interview met VI dat deze week verschijnt.

Van Gaal: 'Cruijff heeft het mij heel moeilijk gemaakt'

'Nee, ik heb de leer van Michels overgenomen en aangevuld. Cruijff was veel meer vrijheid-blijheid. Ik zit daartussenin en heb het ook niet als jammer ervaren dat Cruijff en ik nooit hebben samengewerkt', aldus Van Gaal.

'Wie destijds in de Spaanse kranten heeft gelezen wat hij over mij zei, zal dat begrijpen. Waarom deed Johan dat? Hoe kan het zijn dat een landgenoot in het buitenland je zo bejegent in de media en waarom gebeurde precies het tegenovergestelde toen Frank Rijkaard daar trainer was? Verder wil ik er niets meer over zeggen.'

Laten we het erop houden dat Cruijff het u niet gemakkelijk heeft gemaakt.
'Cruijff heeft het mij heel moeilijk gemaakt. Dat ik als coach tot mijn 65ste ben doorgegaan, heb ik niet aan Cruijff te danken. Dat heb ik aan mezelf te danken.'

Lees het uitgebreide interview met Louis van Gaal in de nieuwe VI. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De special over het gouden Ajax van 1995 is in de VI-webshop te bestellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.