Van Drongelen en Letschert krijgen deksel op de neus in knotsgek duel

Hamburger SV heeft maandag verzuimd om de tweede plek in de Tweede Bundesliga te heroveren. De ploeg uit het noorden van Duitsland kreeg in de extra tijd het deksel op de neus tegen Holstein Kiel en verspeelde daarmee dure punten in de strijd om promotie naar de Bundesliga.

Hamburger SV
3 - 3
Holstein Kiel

HSV is in een hevige strijd om promotie verwikkeld met na het duel met Kiel nog vier speelrondes te gaan. Concurrent Stuttgart verspeelde zondag al punten tegen VfL Osnabrück (0-0) en door de voorsprong van drie punten kon HSV bij winst op gelijke hoogte komen. Op basis van het doelsaldo zouden Die Rothosen de tweede plek overnemen. Die geeft aan het einde van de rit recht op directe promotie.

Met Rick van Drongelen en Timo Letschert in de basis kende HSV een valse start in eigen huis, want al na negen minuten scoorde Holstein Kiel. Alexander Mühling opende de score voor de bezoekers. HSV leek daarna al snel op gelijke hoogte te komen via Van Drongelen. De Nederlander kopte raak uit een corner, maar de videoscheidsrechter oordeelde dat ploeggenoot Bakery Jatta, die zich in de baan van de kopbal bevond, buitenspel stond.

Vijf minuten na het afgekeurde doelpunt werd het alsnog 1-1 en nu zat de arbitrage mee voor HSV. Scheidsrechter Bastian Dankert floot voor een strafschop wegens een overtreding van Phil Neumann op Sonny Kittel en Aaron Hunt schoot raak vanaf elf meter. De gasten misten vervolgens een uitgelezen kans op 1-2 - Fabian Reese schoot van dichtbij over - waarna HSV aan de andere kant toesloeg. Van Drongelen bediende Tim Leibold, die spits Joel Pohjanpalo vond en de Fin 2-1 zag maken.

Beide teams deden weinig voor elkaar onder en afgezien van een kans voor Leibold, wiens poging werd geblokt, waren er in de eerste helft geen grote kansen meer te noteren. Na rust hoopte HSV opnieuw op een strafschop nadat Letschert over het been van Jae-Sung Lee ging. Dankert floot, maar de VAR was het daar niet mee eens en liet de arbiter naar de beelden kijken. De strafschop ging daardoor toch niet door.

Een tegenvaller voor HSV en dat was niet de laatste. Kiel kwam na ruim een uur namelijk langszij. Van Drongelen, die de aanvoerdersband had overgenomen van de gewisselde Hunt, werd bij een voorzet vanaf rechts geklopt door Lee. Via zijn voet kwam de bal bij Emmanuel Iyoha, die bij de tweede paal raak schoot: 2-2. Lang hoefde HSV daar niet van te balen, want drie minuten na de gelijkmaker kopte Pohjanpalo al raak voor een nieuwe voorsprong. De voorzet van David Kinsombi was perfect en de afwerking mocht er ook zijn.

De bezoekers gingen daarna nog voor de 3-3. Die viel bijna via verdediger Hauke Wahl, die de bal over het doel werkte. Zelfs keeper Ioannis Gelios ging in de extra tijd nog mee naar voren, want de bezoekers hadden toch niets te verliezen. Waar het erop leek dat HSV ging winnen, viel de 3-3 in de slotfase alsnog. Op aangeven van voormalig FC Twente-speler Stefan Thesker was het Lee die scoorde. Hij leek buitenspel te staan, maar scheidsrechter en VAR keurden de treffer goed.

Door het gelijkspel heeft HSV weer twee punten minder dan Stuttgart met nog vier wedstrijden te gaan. De club komt komende vrijdag alweer in actie. Dan gaat HSV op bezoek bij hekkensluiter Dynamo Dresden.