Van Dijk voorkomt pijnlijk verlies tegen Sunderland

Reacties

Southampton verliest steeds meer terrein in de strijd om een ticket voor de Europa League. De ploeg van manager Ronald Koeman heeft voor de derde keer op rij niet gewonnen. Tegen Sunderland redde Virgil van Dijk in de extra tijd een punt voor Southampton: 1-1.

Van Dijk voorkomt pijnlijk verlies tegen Sunderland

Op 13 februari leek Koeman nog op weg om zijn ploeg voor het tweede jaar op rij richting de Europa League te leiden. The Saints hielden zes keer op rij de nul en maakten zo een opmars op de ranglijst. Vervolgens werden echter nederlagen geleden tegen Chelsea (1-2) en AFC Bournemouth (2-0).

Een thuiswedstrijd tegen Sunderland leek de ideale gelegenheid om de draad weer op te pakken. Zeker omdat Southampton vorig seizoen thuis met 8-0 won van The Black Cats. Met Cuco Martina, Van Dijk en Jordy Clasie in de basis was Southampton ook dit keer de bovenliggende partij voor rust, maar het beloonde zichzelf niet met een doelpunt.

In de tweede helft wisselde Koeman aanvallend om alsnog de openingstreffer af te dwingen. Dat pakte niet goed uit, want elf minuten voor tijd haalde José Fonte de doorgebroken Fabio Borini neer en moest Southampton door met tien man. Fraser Forster kon vervolgens een fraaie vrije trap van Patrick van Aanholt nog keren, maar hij was in de 85ste minuut kansloos bij een schot van Jermain Defoe: 0-1.

Van Aanholt en consorten gaven de zeker lijkende zege echter toch nog uit handen. Van Dijk knalde op aangeven van Dusan Tadic de 1-1 tegen de touwen namens het tiental van Southampton. Sunderland staat door de remise nu één punt los van de rode streep. Southampton bezet de achtste positie, zes punten achter de zesde plek die goed is voor een Europees ticket (mits Manchester City bij de eerste zes eindigt).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.