Van Dijk rekent zich met oog op loodzware maand niet rijk

Reacties

Liverpool is als enige club in Engeland nog foutloos en dus is er een kleine voorsprong op titelconcurrent Manchester City gepakt. Virgil van Dijk weet sinds vorig seizoen echter heel goed dat er nog niets gewonnen is in de Premier League.

Van Dijk rekent zich met oog op loodzware maand niet rijk
© Pro Shots

Na zeven duels heeft Liverpool 21 punten gepakt, dat zijn er vijf meer dan Man City. Vorig seizoen stond Liverpool er na twintig wedstrijden nog beter voor ten opzichte van The Citizens. De voorsprong bedroeg toen liefst zeven punten aan de vooravond van de competitieclash tussen Liverpool en Man City.

Het verhaal van vorig seizoen is echter bekend: Man City won in speelronde 21 van Liverpool en verspeelde daarna nog maar één keer punten, met als gevolg de zesde landstitel in de clubhistorie. 'Hoe snel het kan omslaan, hebben we vorig seizoen wel gezien', blikt Van Dijk bij Sky Sports terug op vorig seizoen. 'Het heeft dus ook helemaal geen zin om het nu over Manchester City te hebben.'

Liverpool ontsnapte afgelopen weekend in het duel met Sheffield United, door een goal van Georginio Wijnaldum werd met 0-1 gewonnen op Bramall Lane. 'Het echte werk begint nu pas', bekent Van Dijk. 'Er komt een ontzettend drukke periode aan (zie schema onderaan, red.). Er staan nog zoveel wedstrijden op het programma, maar we hebben de kwaliteiten in huis.'

Woensdag staat alweer de volgende wedstrijd voor Liverpool op het programma, thuis in de Champions League tegen Red Bull Salzburg. Na het teleurstellende begin van de groepsfase – Liverpool verloor van Napoli – is een resultaat tegen de Oostenrijkers extra belangrijk geworden.

De duels van Liverpool in oktober


Wo 2 okt. 2019

Za 5 okt. 2019

Zo 20 okt. 2019

Wo 23 okt. 2019

Zo 27 okt. 2019

Wo 30 okt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.