Van Dijk opgelucht na 'domme sliding' tegen City

Reacties

Virgil van Dijk is erg opgelucht dat zijn onhandige actie in de topper tussen Liverpool en Manchester City zijn ploeg niet de das omdeed. De Nederlander veroorzaakte vijf minuten voor tijd een strafschop met een tackle op Leroy Sané (foto).

Van Dijk opgelucht na 'domme sliding' tegen City

Riyad Mahrez ging namens City achter de bal staan, maar schoot over, waardoor het bij 0-0 bleef op Anfield. Achteraf sprak Van Dijk bij ZiggoSport zijn opluchting uit. 'Na die penalty in de slotfase kan ik zeker leven met een punt. Ik ben persoonlijk best wel blij dat die strafschop er niet in ging', gaf hij toe.

Her en der werd er nog getwijfeld of de penalty terecht was, maar daar deed Van Dijk niet aan mee. 'Het was gewoon een penalty, dat heb ik ook tegen de scheidsrechter gezegd. Dom van mij om daar een sliding te maken. Het is gewoon niet slim en zal niet meer gebeuren', beloofde de centrumverdediger.

'We hadden het verder prima voor elkaar. We wisten dat het natuurlijk heel zwaar zou worden, maar bij vlagen hebben we vandaag wel laten zien wat we waard zijn. Ik reis nu met een positief gevoel af naar Oranje. We hebben een zware maand achter de rug met alleen maar topwedstrijden en zijn nog steeds de gedeelde koploper. We mogen niet klagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.