'Van Dijk moet Celtic alleen verlaten voor de absolute top'

Reacties

Zoals elke transferperiode is ook deze zomer de toekomst van Virgil van Dijk onderwerp van gesprek bij Celtic. De 23-jarige verdediger staat door zijn sterke spel in de belangstelling van verschillende Premier League-clubs, maar manager Ronny Deila is niet van plan de ex-speler van FC Groningen nu al van de hand te doen.

'Van Dijk moet Celtic alleen verlaten voor de absolute top'

'Ik praat veel met Virgil, ik heb de situatie onder controle', zei de Noor woensdag tijdens een persconferentie. 'Hij weet wat ik wil en ik weet wat hij wil. Virgil verheugt zich op het nieuwe seizoen met Celtic en blijft hier voor de voorronden van de Champions League. Dat is enorm belangrijk voor ons. En hopelijk speelt hij ook goed voetbal in de groepsfase', aldus de coach van de Schotse kampioen.

Van Dijk wordt in verband gebracht met clubs uit zowel de middenmoot als de top van Engeland. Deila vindt dat de Nederlandse mandekker Celtic alleen moet verlaten voor die laatste categorie. 'Als hij ergens tekent, dan moet het bij een heel grote club zijn die meestrijdt om de eindzege in de Champions League. Anders kan hij beter hier blijven.'

Oranje
In gesprek met Voetbal International stelde Van Dijk onlangs al zijn ogen open te houden, maar een langer verblijf niet uit te sluiten. Een transfer naar een grote competitie zou zijn kansen op speelminuten in het Nederlands elftal wellicht vergroten. 'Er zijn meerdere mensen die mij hebben aangeraden uit Schotland weg te gaan. Blijf je overeind in een grote, Europese competitie, dan is de kans op een selectie groter. Of de bondscoach er ook zo over denkt? Niet dat ik weet.'

Volgens Deila zijn de kansen van Van Dijk op een toptransfer groter als hij met Celtic nog een jaar in de Champions League speelt. En dus moet hij niet vertrekken als de club zich plaatst voor de groepsfase. In zijn eerste seizoen maakte de verdediger ook al indruk in het miljoenenbal, waarin hij afgelopen jaargang echter ontbrak met The Bhoys. Dit jaar neemt Celtic het in de tweede voorronde op tegen Stjarnan. Op 14 juli staat de heenwedstrijd gepland, acht dagen later is de return op IJsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.