Van Dijk kan FC Groningen ruim drie miljoen opleveren

Celtic heeft de komst van Virgil van Dijk afgerond. De verdediger van FC Groningen heeft zelf ook zijn bijdrage geleverd om de transfer te doen slagen.

Van Dijk kan FC Groningen ruim drie miljoen opleveren

Van Dijk zet vrijdag zijn handtekening onder een contract dat hem voor vier jaar aan de Schotse kampioen bindt. Daarmee komt een einde aan de transferperikelen rond de 21-jarige verdediger, die ook in verband werd gebracht met Brighton & Hove, Udinese en PSV.

Celtic betaalt FC Groningen voor het afkopen van het contract tot medio 2015 een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot drie miljoen euro. Bovendien is een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. De Eredivisionist kan het hele transferbedrag tegemoet omdat Van Dijk afziet van het aandeel waarop hij recht had.

Algemeen directeur Hans Nijland is trots op de transfer. 'Na Leandro Bacuna, die naar Aston Villa is gegaan, hebben wij opnieuw een speler aan een Europese club van naam en faam weten te verkopen', zegt Nijland op de website van FC Groningen. 'We gaan per direct aan de slag met een goede vervanger voor Van Dijk, maar ook met versterking van ons middenveld.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen