Van Dijk genomineerd voor Speler van het Jaar-verkiezing

Reacties

Virgil van Dijk is een van de zes Premier League-spelers die zijn genomineerd voor de verkiezing van PFA Player of the Year. De onderscheiding op basis van de stemmen van de leden van de Engelse spelersvakbond staat in Engeland het hoogst in aanzien.

Van Dijk genomineerd voor Speler van het Jaar-verkiezing

Van Dijk neemt het onder anderen op tegen aanvaller Sadio Mané, zijn ploeggenoot bij Liverpool. Namens concurrent Manchester City zijn Sergio Agüero, Bernardo Silva en Raheem Sterling genomineerd. Chelsea-sterspeler Eden Hazard completeert de zeskoppige shortlist.

Volgende week zondag wordt tijdens een ceremonie in Londen bekend wie de opvolger wordt van Liverpool-aanvaller Mohamed Salah. Van Dijk kan na Dennis Bergkamp (1998), Ruud van Nistelrooy (2002) en Robin van Persie (2012) de vierde Nederlander worden die PFA Player of the Year wordt.

De 27-jarige verdediger wordt dit seizoen alom geroemd om zijn belangrijke rol in de verdediging van Liverpool, dat hem begin 2018 voor het mondiale recordbedrag van 85 miljoen euro overnam van Southampton. De analytici van de BBC bestempelden hem samen met Sterling als favoriet.

Young Player of the Year
Sterling en Bernardo Silva dingen met Trent Alexander-Arnold (Liverpool), David Brooks (AFC Bournemouth), Marcus Rashford (Manchester United) en Declan Rice (West Ham United) ook mee naar de prijs voor PFA Young Player of the Year. Die prijs is voor spelers die bij de seizoenstart 23 jaar of jonger zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.