Van Dijk gaat strijd aan met Ronaldo en Messi om ereprijs

Reacties

Virgil van Dijk behoort tot de drie genomineerden voor de UEFA Player of the Year Award. De Nederlander krijgt concurrentie van niemand minder dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. 

Van Dijk gaat strijd aan met Ronaldo en Messi om ereprijs

Welke speler volgt Luka Modric op en wordt verkozen tot de beste speler van het afgelopen seizoen op de Europese velden? Het antwoord op die vraag zou voor het eerst zomaar een Nederlander kunnen worden. De UEFA maakte donderdag bekend dat Liverpool-verdediger Van Dijk tot de drie genomineerden behoort.

De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een speler die onder contract staat bij een Europese club en bestaat sinds 2011 in de huidige opzet. Sindsdien won Ronaldo de prijs drie keer, Messi twee keer. Verder werden Andrés Iniesta (2011/12), Franck Ribéry (2012/13) en vorig seizoen dus Modric verkozen tot de beste speler van de Europese velden.

Van Dijk is niet de eerste Nederlander die het tot de topdrie van de verkiezing schopt. Arjen Robben ging in het seizoen 2013/14 de strijd aan met Ronaldo en ploeggenoot bij Bayern München, Manuel Neuer. Als de verdediger van Liverpool boven Ronaldo en Messi wordt verkozen, is hij bovendien de eerste speler die namens The Reds met de prijs aan de haal gaat. Vorig seizoen eindigde ploeggenoot Mohamed Salah derde.

De Jong en De Ligt
Ook Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt behoorden tot de shortlist van tien namen. De Ajacieden eindigden gezamenlijk op een achtste plek. Alisson Becker, Sadio Mané, Salah, Hazard eindigden op de plekken vier tot en met zeven. Raheem Sterling eindigde op de tiende plek. De Jong en De Ligt maken nog wel kans op de prijs van beste middenvelder en verdediger van het jaar. De Jong strijdt om die award met mede-middenvelders Christian Eriksen en Jordan Henderson. De Ligt heeft concurrent van collega-verdedigers Van Dijk en Trent Alexander-Arnold.

De jury bestaat uit de tachtig coaches van de ploegen die vorig seizoen in de groepsfase van de Champions League en de Europa League speelden én 55 journalisten. Bij de vrouwen werden geen Nederlanders genomineerd. Vivianne Miedema moest het doen met een vierde plek, achter Lucy Bronze, Ada Hegerberg en Amandine Henry. Zij krijgen net als bij de mannen op 29 augustus te horen wie de prijs wint. De awardshow is rondom de loting voor de groepsfase van de Champions League.

Overzicht genomineerden:
Women's Player of the Year:
Lucy Bronze, Ada Hegerberg, Amandine Henry
Men's Player of the Year: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Virgil van Dijk
Goalkeeper of the Season: Alisson Becker, Hugo Lloris, Marc-André ter Stegen
Defender of the Season: Trent Alexander-Arnold, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk
Midfielder of the Season: Frenkie de Jong, Christian Eriksen, Jordan Henderson
Forward of the Season: Sadio Mané, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo
Europa League Player of the Season: Olivier Giroud, Eden Hazard, Luka Jovic

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.