Van Dijk en Memphis net binnen topvijftig bij uitverkiezing van The Guardian

Reacties

Memphis Depay en Virgil van Dijk behoren volgens The Guardian tot de tophonderd van beste spelers van 2021. Memphis bezet de 49ste plaats en Van Dijk staat zes plekken hoger (43ste).

Van Dijk en Memphis net binnen topvijftig bij uitverkiezing van The Guardian

Het Britse dagblad publiceerde dinsdag de eerste dertig namen (met onder andere anderen Dusan Tadic en Sébastien Haller) op de prestigieuze lijst en gaf woensdag de namen van de spelers tot de veertigste plaats prijs. De ranglijst is samengesteld op basis van rapporten van 219 juryleden.

Voor Memphis, op dit moment geblesseerd aan de kant bij Barcelona, is een plek net binnen de topvijftig. 'De zomerse transfer naar Barcelona was een indicatie van hoe helder zijn licht scheen in Lyon en hij heeft zich redelijk goed gevestigd in de wanorde van Camp Nou. Memphis had een respectabele start met acht goals in zijn eerste 15 La Liga-wedstrijden, maar hij vond geen enkele keer het net in Europa', staat in het juryoordeel.

Van Dijk wordt hoger ingeschaald door The Guardian. 'Er is een voor de hand liggende verklaring waarom de verdediger, die in 2020 als de beste ter wereld werd beschouwd, 33 plekken is gezakt naar de laagste positie sinds hij voor het eerst op deze lijst kwam in 2018. Van Dijk stond negen maanden aan de kant, inclusief het EK. De Nederlandse aanvoerder geeft toe dat hij tijd nodig zal hebben om zijn topvorm te heroveren na zo'n ernstige blessure.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.