Van Dijk en Çiftçi naderen Champions League met Celtic

Celtic is nog maar één horde verwijderd van de groepsfase van de Champions League. De club van Virgil van Dijk en Nadir Çiftçi speelde met 0-0 gelijk op bezoek bij Qarabag, na de 1-0 zege in Glasgow van vorige week.

Vanwege de enorme hitte in Agdam, waar het vandaag 39 graden was, werden beide helften onderbroken voor een drinkpauze. Met een solo die in schoonheid strandde zorgde Van Dijk voor een van de hoogtepunten van het eerste bedrijf tegen de club waar Rydell Poepon in de basis begon.

Ook Çiftçi startte aan de kant van de Schotse kampioen, die het in de slotfase steeds lastiger kreeg met Qarabag. Celtic bezweek echter niet, waardoor het kans houdt op een plek in de groepsfase van het miljoenenbal. Vrijdag is de loting voor de play-offs van de Champions League.

Sparta Praag – CSKA Moskou 2-3
CSKA Moskou heeft zich na een spektakelstuk in Praag verzekerd van een plek in de play-offs van de Champions League. Daar zag het echter lang niet naar uit. Door doelpunten van Ladislav Krejci en Kehinde Fatai stond de thuisclub na zestien minuten namelijk al met 2-0 voor. Daarmee zat Sparta Praag na het 2-2 gelijkspel van vorige week in Moskou in een zetel.

Met dank aan een doelpunt van Ahmed Musa (ex-VVV-Venlo) kwam CSKA nog voor rust terug in de wedstrijd. Na de pauze voltooiden de Russen hun comeback middels de gelijkmaker van Musa, waarna Alan Dzagoev een kwartier voor het einde de score zelfs omboog in het voordeel van CSKA. Even eerder was Sparta Praag door rood van Marek Matejovsky met tien man komen te staan.