Van Dijk, De Ligt en De Jong genomineerd als Speler van het Jaar

Reacties

Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong maken kans op The Best FIFA Men's Player Award. Het Nederlandse trio is samen met zeven andere spelers genomineerd voor de mondiale eretitel.

Van Dijk, De Ligt en De Jong genomineerd als Speler van het Jaar

Van Dijk was afgelopen seizoen de absolute rots in de branding bij Liverpool, dat met name verdedigend een enorme ontwikkeling doormaakte. Met Van Dijk als leider van de defensie wonnen The Reds de Champions League en grepen ze net naast de landstitel.

Ook De Ligt en De Jong vervulden een hoofdrol in het memorabele seizoen van hun club. De nog altijd slechts negentienjarige verdediger won met Ajax de nationale dubbel en stuntte in de Champions League door onder meer Real Madrid en Juventus uit te schakelen. De Ligt werd al verkozen tot Golden Boy en verdiende later een toptransfer naar Juventus. De Jong maakte zijn gedroomde overstap naar Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarnaast was het trio succesvol met Oranje. Als aanvoerder was Van Dijk het gezicht van de wederopstanding van het Nederlands elftal, dat de finale van de Nations League bereikte. In de eindstrijd was Portugal net te sterk. Die sterke prestaties voor club én land maken Van Dijk één van de grote kanshebbers op de FIFA-prijs, die vorig jaar werd gewonnen door Luka Modric.

Modric is dit jaar overigens niet genomineerd. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn er wel bij, zij zijn de recordhouders van de FIFA-prijs. De andere kanshebbers zijn: Eden Hazard (Real Madrid, België), Harry Kane (Tottenham Hotspur, Engeland), Sadio Mané (Liverpool, Senegal), Kylian Mbappé (PSG, Frankrijk) en Mohamed Salah (Liverpool, Egypte). 

De uitreiking van de FIFA-awards vindt plaats op 23 september in Milaan. De FIFA-awards staan sinds 2016 los van de Ballon d'Or, de prestigieuze prijs die door het tijdschrift France Football wordt uitgereikt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Speler van het Jaar

1991 Lothar Matthäus Internazionale
1992 Marco van Basten AC Milan
1993 Roberto Baggio Juventus
1994 Romário Barcelona
1995 George Weah AC Milan
1996 Ronaldo Barcelona
1997 Ronaldo Internazionale
1998 Zinedine Zidane Juventus
1999 Rivaldo Barcelona
2000 Zinedine Zidane Juventus
2001 Luís Figo Real Madrid
2002 Ronaldo Real Madrid
2003 Zinedine Zidane Real Madrid
2004 Ronaldinho Barcelona
2005 Ronaldinho Barcelona
2006 Fabio Cannavaro Real Madrid
2007 Kaká AC Milan
2008 Cristiano Ronaldo Manchester United
2009 Lionel Messi Barcelona
2010 Lionel Messi Barcelona
2011 Lionel Messi Barcelona
2012 Lionel Messi Barcelona
2013 Cristiano Ronaldo Real Madrid
2014 Cristiano Ronaldo Real Madrid
2015 Lionel Messi Barcelona
2016 Cristiano Ronaldo Real Madrid
2017 Cristiano Ronaldo Real Madrid
2018 Luka Modric Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.