Van Dijk als rolmodel: 'Ik wil een betere carrière krijgen'

Reacties

De interland tussen Nederland en Frankrijk is voor Ibrahima Konaté ook een weerzien met Virgil van Dijk. De twee centrumverdedigers gaan de strijd met elkaar aan en uiteraard werden er vragen gesteld over het Liverpool-duo.

Van Dijk als rolmodel: 'Ik wil een betere carrière krijgen'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Konaté en Van Dijk stonden al 42 keer samen op het veld bij Liverpool, komende vrijdag wordt het de tweede keer dat de verdedigers tegenover elkaar staan. Konaté speelde begin dit jaar ook mee toen Frankrijk met liefst 4-0 won van Oranje in deze EK-kwalificatieperiode. Van onderschatting is echter geen sprake. 'Dit is een belangrijke wedstrijd voor ons', bevestigde Konaté op de persconferentie van Frankrijk.

'Oranje verloor weliswaar met grote cijfers, maar ze hebben echt wel kwaliteit', vindt de Franse verdediger. 'Ze spelen voor kwalificatie en revanche, daar heb ik ook over gesproken met Van Dijk.' Konaté is blij met de Nederlander als teamgenoot. 'Er zijn maar weinig verdedigers die zo succesvol zijn als hij. Ik leer heel veel van hem. Mijn doel is, en dat weet hij ook, om een betere carrière te krijgen.'

Frankrijk is na vijf wedstrijden nog ongeslagen in de EK-kwalificatieperiode en is bij winst op Oranje al geplaatst voor het eindtoernooi, omdat achtervolgers Nederland en Griekenland nog tegen elkaar spelen in Groep B.

Met Marten de Roon keek VI terug naar de vorige 4-0 nederlaag.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.