Van der Vaart overtuigt niet in doelpuntloos duel Spurs

Het duel tussen Tottenham Hotspur en West Ham United is zaterdag geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Rafael van der Vaart overtuigde niet. Doelman Robert Green van The Hammers imponeerde wel. Met een prachtige redding hield hij de stadgenoot van scoren af.

Van der Vaart overtuigt niet in doelpuntloos duel Spurs

De punten waren voor beide teams belangrijk. Tottenham moet blijven winnen om een ticket voor de Champions League van komend seizoen te bemachtigen. Voor West Ham United valt er geen bonus meer te verdienen. De club moet degradatie naar het Championship zien te voorkomen.

Toch overtuigden geen van beide ploegen op het zonovergoten White Hart Lane. West Ham bood, ondanks de grote belangen, goed weerstand en maakte handig gebruik van het teleurstellende spel dat Tottenham vertoonde.

Mark Noble en Demba Ba waren bijna beslissend met gevaarlijke doelpogingen. Heurelho Gomes hield de thuisploeg in de race met een aantal reddingen. Zijn collega Green mocht zich echter man van de wedstrijd noemen.

Met een spectaculaire zweefduik hield de doelman een vrije trap van Gareth Bale uit het doel. Het inbrengen van Roman Pavlyuchenko, die Van der Vaart na 72 minuten verving, maakte ook geen verschil meer voor The Spurs, waardoor het duel eindigde in 0-0.

De formatie van manager Harry Redknapp lootte vrijdagmiddag Real Madrid als opponent in kwartfinale van de Champions League. Het eerste duel heeft op 13 april plaats in Londen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's