Van der Vaart hikt tegen opleiding aan: 'Het begint wel te kriebelen'

Reacties

Rafael van der Vaart denkt erover om zijn papieren als trainer te gaan halen. Ook Marco van Basten mengt zich in de discussie rond de trainersopleiding voor oud-internationals.

Van der Vaart hikt tegen opleiding aan: 'Het begint wel te kriebelen'
© Pro Shots

Van der Vaart zet als assistent bij Esbjerg fB zijn eerste stappen op het trainerspad. Het smaakt naar meer. 'Het begint te kriebelen, ik vind het veel leuker dan gedacht, maar ik vind het een kutopleiding', zei de oud-international bij Studio Voetbal met een knipoog naar het nieuws rond Wesley Sneijder, die is afgehaakt bij de opleiding coach betaald voetbal.

Van der Vaart beseft terdege dat het trainerschap meer is dan de ervaringen als speler doorzetten. 'Je ziet het met Van Bommel, je ziet het met iedereen die nu een beetje mislukt. Er komt zoveel bij kijken. Dat weet ik dondersgoed. Het is niet zo van dat je het wel even gaat vertellen. Je loopt tegen zoveel dingen aan, dat weet je als speler helemaal niet.'

Het idee terug te moeten naar de schoolbankjes is wel een obstakel. 'We zijn allemaal spelers, die niet zo lang op school hebben gezeten. Dat houdt ons wel tegen met al die theorie en zo. We zijn gaan voetballen om niet te werken', zei Van der Vaart.

Bij Rondo kwam de verkorte trainerscursus voor oud-internationals ook aan de orde. Ruud Gullit was te spreken over de opleiding in Zeist: 'Ik vond de cursus geweldig.' Ook Marco van Basten vond 'het leuk'. Voor hem was het geen overbodige luxe. 'Als oud-prof mis je didactische vaardigheden. Je moet ook geduld hebben als trainer, het is een vak apart.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.