Van der Vaart constateert: 'Schreuder brengt zichzelf in de problemen'

Reacties

Rafael van der Vaart denkt dat Alfred Schreuder zich in de problemen brengt met zijn wijzigingen in de basisopstelling van Ajax. Tegen Go Ahead Eagles (1-1) liet hij Edson Álvarez, Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus uit de basiself.

Van der Vaart constateert: 'Schreuder brengt zichzelf in de problemen'
Ajax
Ajax
1 - 6
Napoli
Napoli

In de uitzending van Rondo ging het maandagavond over de invulling van de spitspositie bij Ajax. Brian Brobbey begon het seizoen als eerste keus, werd daarna voorbijgestreefd door Kudus en mocht tegen Go Ahead weer opdraven. 'Brobbey deed het heel erg goed, maar Kudus ook. Dan kun je Kudus eigenlijk niet eruit halen. Je geeft jezelf problemen. Dan denk ik: laat het gewoon staan zoals het staat', zei Van der Vaart in het praatprogramma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De analist trok de vergelijking met de situatie van Casemiro onder Erik ten Hag bij Manchester United. De aankoop van maximaal zeventig miljoen euro is voorlopig een wisselspeler op Old Trafford. 'Manchester United speelde na zijn komst fantastisch. Dan kun je hem ook niet opstellen en hij speelt nu nog steeds niet. Als spits heb je vertrouwen nodig. Als jij eruit wordt gehaald, de andere spits scoort en jij weer een kans krijgt, is dat ook niet lekker. Dan voel je te veel druk om te moeten scoren. Soms is dat helemaal niet goed, al ben ik enorm fan van Kudus', benadrukte de oud-Ajacied.

Marco van Basten wilde niet uitspreken wie hij dinsdag zou opstellen als spits tegen Napoli. 'Het is goed gegaan met Kudus, maar daarvoor moet je met die spelers werken', gaf hij aan. In algemene zin voegde Van Basten wel toe dat ploegen in zijn optiek zoveel mogelijk met een vaste basiself moeten spelen. 'Dat doet Napoli ook min of meer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.