Van der Sar vertrekt bij Ajax

Reacties

Edwin van der Sar stopt als algemeen directeur van Ajax. De voormalige doelman zet na een turbulent seizoen een punt achter zijn periode in de Johan Cruijff Arena.

Van der Sar vertrekt bij Ajax
© Pro Shots

De 52-jarige bestuurder keerde eind 2012 terug op het oude nest. Hij begon als directeur marketing en groeide uit tot algemeen directeur. Met Erik ten Hag en Marc Overmars vormde Van der Sar een sterke drie-eenheid, waarmee hij ook een aandeel had in de recente successen van Ajax. De Amsterdammers werden vier keer op rij landskampioen en maakten in Europa indruk door in het seizoen 2018/19 de halve finale van de Champions League te halen.

Na het vertrek van Overmars en Ten Hag kreeg Van der Sar dit seizoen steeds meer kritiek. Het was onrustig in de top van de club, waar lang gezocht werd naar een nieuwe directeur spelerszaken en waar coach Alfred Schreuder als opvolger van Ten Hag eind januari al ontslagen werd. Onder de doorgeschoven interim-trainer John Heitinga eindigde Ajax het seizoen teleurstellend als nummer drie van de Eredivisie. Het was voor het eerst sinds het seizoen 2008/09 dat Ajax buiten de toptwee finishte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.