Van der Sar laat League Cup-finale én unicum schieten

Edwin van der Sar laat de finale van het toernooi om de League Cup aan zich voorbij gaan. De doelman van Manchester United krijgt rust van zijn coach Alex Ferguson.

Van der Sar laat League Cup-finale én unicum schieten

Geregeld krijgt Van der Sar rust van Ferguson. Zo ontbrak de 38-jarige doelman vorige zaterdag in het competitieduel met Blackburn Rovers omdat dinsdag de wedstrijd tegen Internazionale in de Champions League op het programma stond.

Voor de eindstrijd tegen Tottenham Hotspur moet Ferguson een keuze maken tussen reservekeepers Ben Foster en Tomasz Kuszczak. 'Het is geen gemakkelijke beslissing voor mij. Dit is iets om goed over na te denken', legt de Schotse trainer uit op de website van Man Utd.

Van der Sar mist zondag de kans een nieuwe prijs aan zijn prijzenkast toe te voegen, maar op zijn curriculum vitae prijkt al de League Cup die hij in 2006 met Manchester United veroverde. In de finale hield de Nederlander destijds zijn doel schoon en was hij met zijn ploeg duidelijk te sterk voor Wigan Athletic: 4-0.

Van der Sar had komende zondag geschiedenis kunnen schrijven door als eerste Nederlander tweemaal dit bekertoernooi te winnen én in de finale te hebben gespeeld. Tot nu toe hebben zeven Nederlanders deze trofee veroverd. Dennis van Wijk was in 1985 de eerste. Destijds won hij met Norwich City in de finale van Sunderland. Elf Nederlanders traden aan in de finale.

Jaar Speler Club Tegen (score)
1983 Arnold Mühren Man United Liverpool (1-2)
1985 Dennis van Wijk Norwich City Sunderland (1-0)
1995 Richard Sneekes Bolton W. Liverpool (1-2)
1998 Ed de Goey Chelsea M'brough (nv 2-0)
2001 Sander Westerveld Liverpool B'mingham (nv 1-1)
2003 Ruud van Nistelrooy Man United Liverpool (0-2)
2004 George Boateng Middlesbrough Bolton (2-1)
Boudewijn Zenden Middlesbrough Bolton (2-1)
2006 Edwin van der Sar Man United Wigan (4-0)
Arjan de Zeeuw Wigan Athletic Man United (0-4)
2007 Arjen Robben Chelsea Arsenal (2-1)


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen