Van der Kuijlen en zijn record dat nooit meer wordt verbeterd

Reacties

Het is een record voor de eeuwigheid: de 311 goals waarmee Willy van der Kuijlen de all-time topscorerslijst van de Eredivisie aanvoert.

Van der Kuijlen en zijn record dat nooit meer wordt verbeterd
© Pro Shots

Van der Kuijlen, die 74 jaar is geworden, bleef immers bijna zijn hele loopbaan de Eredivisie trouw, waar spelers die nu enigszins op schot zijn al snel bezwijken voor een uitdaging over de grens. De PSV-icoon maakte 46 treffers meer dan Ruud Geels. Johan Cruijff, die de derde plaats bezet, reikte tot 215 goals.

De top van de eeuwige topscorerslijst van de Eredivisie is al jaren in marmer gebeiteld. Veelzeggend is dat Peter Houtman nog altijd het laatste nieuwe lid is in de toptien, en die is toch al dik 25 jaar gestopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even leek Klaas-Jan Huntelaar op weg naar die toptien, maar de routinier schakelde zichzelf daarvoor uit door zijn transfer naar Schalke 04. Met een twaalfde plaats (154 goals) is de Achterhoeker de hoogst genoteerde speler die deze eeuw actief was in de Eredivisie. Daarmee staat Huntelaar vlak boven Dirk Kuijt (153 doelpunten).

Overigens nam Van der Kuijlen het record halverwege de jaren zeventig over van Tonny van der Linden, de DOS-icoon die op 204 goals bleef steken.

Top 10 topscorerslijst aller tijden Eredivisie:

Speler Goals
Willy van der Kuijlen 311
Ruud Geels 265
Johan Cruijff 215
Kees Kist 212
Tonny van der Linden 204
Henk Groot 194
Peter Houtman 178
Sjaak Swart 175
Leo van Veen 175
Cor van der Gijp 162
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.