'Gebeurt nu wel heel vaak dat supporters bepalen of wij naar binnen gaan'

FC Utrecht stond onderaan in de Eredivisie, maar steeg tegen Ajax weer boven zichzelf uit. Mike van der Hoorn, een van de doelpuntenmakers, vindt dat opvallend. Een verklaring heeft hij er niet voor.

FC Utrecht
FC Utrecht
4 - 3
Ajax
Ajax

'Het is typisch Utrechts dat het tegen Ajax ineens wel kan', aldus Van der Hoorn bij de NOS na de 4-3 overwinning op Ajax. 'Het is heel gek, maar voetbal is een mentaal spelletje. Dat is eens te meer gebleken. Nu moeten we doorpakken, want dit hebben we nodig.'

'Hoe het kan? Als ik daar het antwoord op had... In de rust zeiden we nog dat we door moesten blijven gaan, omdat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. Bij Ajax is dat natuurlijk hetzelfde, vandaar dat we een hoge score zagen. Dit mag ons niet gebeuren, maar het gebeurde', doelde Van der Hoorn op het weggeven van de 2-0 voorsprong.

De wedstrijd in de Galgenwaard werd tot twee keer toe gestaakt omdat er een beker op het veld belandde. Van der Hoorn wordt er moedeloos van. 'Je lichaam gaat op rust en als je binnen bent, weet je niet of je al klaar bent of door moet spelen. Voor een voetballer is het verschrikkelijk, maar het is protocol. Het gebeurt nu wel heel vaak dat supporters kunnen bepalen of wij naar binnen gaan.'