Van der Hart frustreert NEC en bezorgt FC Emmen een punt

Reacties

FC Emmen en NEC hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Beide ploegen waren te slordig om tot een doelpunt te komen.

Van der Hart frustreert NEC en bezorgt FC Emmen een punt
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Zowel FC Emmen als NEC moest het op De Oude Meerdijk stellen zonder zijn belangrijkste spelmaker: Mark Diemers was ziek en Oussama Tannane geblesseerd. Emmen was dreigend in de openingsfase, maar de eerste grote kans was voor de gasten. Magnus Mattsson haalde van dichtbij uit, maar Mickey van der Hart redde met een knappe reflex.

Het waren de Nijmegenaren die het initiatief hadden in de eerste helft, maar door andermaal sterk optreden van Van der Hart bleven de doelpunten uit. Al hielp het voor Emmen ook dat het vizier bij de NEC-aanvallers bepaald niet op scherp stond. Richairo Zivkovic scoorde wél namens de thuisploeg, maar zijn doelpunt werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Ook in de tweede helft kreeg vooral NEC mogelijkheden op een doelpunt. Met name spits Landry Dimata was dreigend, terwijl aan de andere kant Ole Romeny nog de reflexen van Jasper Cillessen op de proef stelde. Lasse Schöne was er met een poeier tegen de paal in de 94ste minuut nog heel dichbij, maar een winnende treffer kwam er niet meer.

Emmen loopt zo een puntje uit SC Cambuur en FC Groningen die op een directe degradatieplek staan. Nummer zestien Excelsior heeft nu een punt minder. Voor de ploeg van Dick Lukkien wacht nog wel een loodzwaar programma. NEC blijft voorlopig tiende.

FC Emmen Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.