Van den Brom trots en strijdbaar na geslaagde jacht op Feyenoord

Reacties

Sinds afgelopen weekend heeft AZ de derde plek in de Eredivisie te pakken, en dat maakt trainer John van den Brom trots. Hij weet echter ook dat het belangrijkste nog moet komen: het in bezit houden van de positie die aan het einde van de rit (als het goed is) recht geeft op deelname aan de voorlaatste voorronde van de Europa League.

Van den Brom trots en strijdbaar na geslaagde jacht op Feyenoord

AZ won zaterdag zelf van FC Groningen en zag een dag later hoe concurrent Feyenoord in extremis verloor bij FC Utrecht. Door die twee resultaten staan AZ nu knap derde, met drie punten meer dan de Rotterdammers. 'We hebben zelf gedaan wat we moesten, en daarna met een schuin oog naar de concurrentie gekeken', legde Van den Brom een dag voor het uitduel met Vitesse uit op het clubkanaal. 'Nu hebben we met die derde plek iets tastbaars in handen.'

Hij benadrukte echter dat het nog een spannende slotfase van het seizoen wordt. 'Het is aan ons om die plek de komende zeven wedstrijden vast te houden. Dat is het doel, die weg begint morgen.' In de winterstop had de trainer overigens niet gedacht te staan waar hij nu met zijn ploeg staat. 'Of ik dat voor mogelijk had gehouden? Nee, eigenlijk niet', was hij eerlijk.

Van den Brom geeft toe dat hij halverwege het seizoen helemaal niet dacht aan die derde plek. 'Het gat met Feyenoord was elf punten, dus het was helemaal niet reëel om dat te denken. Vervolgens zijn we in 2019 echter fantastisch van start gegaan en hebben we ook geprofiteerd van de mindere periode van Feyenoord. We groeiden steeds dichter naar ze toe, nu zijn we eroverheen. Dat willen we vasthouden', herhaalde hij strijdbaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.