Van den Brom: 'Problemen bij ADO doen me pijn'

Reacties

John van den Brom ziet de onrust bij zijn oude club ADO Den Haag, waar algemeen directeur Jan-Willem Wigt dinsdag vertrok, met lede ogen aan. 'Maar ik vind het knap dat de trainer en de spelersgroep zich geruisloos naar een veilige positie hebben gemanoeuvreerd', aldus de AZ-trainer.

Van den Brom: 'Problemen bij ADO doen me pijn'

Donderdag (18.30 uur) moet Van den Brom op bezoek bij ADO winnen om zicht te houden op de derde plaats in de Eredivisie. Met nog drie speelronden te gaan heeft AZ een achterstand van zes punten op Feyenoord. 'Vorig seizoen stonden we - met nog een paar wedstrijden te gaan - ook vierde en Feyenoord derde', vergelijkt de trainer de situatie op de clubsite.

AZ ging door een knappe eindspurt nog over de Rotterdammers heen en ontliep daardoor de play-offs. 'Stiekem lijken de situaties wat op elkaar. Ik denk er nog wel eens aan terug, ja. We staan nu zes punten achter op Feyenoord, maar dat kan na deze midweekse speelronde heel anders zijn.'

Feyenoord speelt woensdagavond een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, waarna de Rotterdammers zondag aantreden tegen FC Utrecht in de bekerfinale. Hoewel beide finalisten concurrenten zijn van AZ voor de derde en vierde plaats, gaat Van den Brom de finale niet kijken. 'Wij moeten met onszelf bezig zijn. We hebben nog drie wedstrijden te gaan', weet de trainer.

Te beginnen met het duel met ADO, de ploeg waar Van den Brom in het seizoen 2010/11 met een zevende plaats en winst van de play-offs erg succesvol was. 'Ik heb mooie herinneringen aan het jaar dat ik er gewerkt heb. Het is nu heel onrustig, ik weet er het fijne niet van, maar het doet me wel pijn, al die problemen daar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.