Van den Brom: 'Na SC Lokeren kijken waar we staan'

John van den Brom wil zich niet focussen op het binnenhalen van de titel op donderdagavond. De trainer van Anderlecht richt zich op een goed resultaat tegen SC Lokeren en kijkt daarna pas naar de andere uitslagen.

Van den Brom: 'Na SC Lokeren kijken waar we staan'

'We zullen na de wedstrijd in Lokeren wel zien waar we staan', aldus Van den Brom. Bij een overwinning in het Daknam Stadion en een remise bij het duel tussen Club Brugge en SV Zulte Waregem is de 32ste landstitel een feit voor Anderlecht. 'We hebben daar wel iemand zitten die ons op de hoogte houdt. We laten niets aan het toeval over.'

De vooruitzichten zijn voor Anderlecht positief met een voorsprong van twee punten. 'Ik ga niet zeggen dat we al kampioen zijn', zegt de 46-jarige oefenmeester. 'Als we twee keer winnen, hebben we de titel. Maar dat geldt ook voor Zulte Waregem, en niet voor Club Brugge', legt Van den Brom uit.

'We hebben iets moois in handen dat we kunnen afmaken. Dan wil je geen stress, want dan blokkeer je. We zijn ontspannen, maar gefocust en geconcentreerd', besluit de coach. Bij een overwinning van Anderlecht is een winstpartij voor Zulte en Brugge noodzakelijk om nog uitzicht te hebben op de titel.

Opmerkelijk is dat in de laatste speelronde het duel tussen Anderlecht en Zulte op het programma staat. Een goed resultaat van de club uit Waregem maakt de wedstrijd in Brussel op 19 mei direct tot de kampioenswedstrijd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen