Van den Brom laat nieuwe crisis achter zich: 'We zijn helemaal terug'

Reacties

John van den Brom lijkt ook een volgende storm bij Racing Genk te hebben overleefd. De coach zat door belabberde resultaten op de schopstoel, maar de laatste tijd gaat het weer goed. 'We zijn helemaal terug', concludeerde Van den Brom tevreden na het gelijkspel met West Ham United.

Van den Brom laat nieuwe crisis achter zich: 'We zijn helemaal terug'
© Pro Shots
Genk
Genk
2 - 2
West Ham United
West Ham United

Van den Brom is bezig aan zijn tweede seizoen bij Genk en zijn avontuur bij de Belgische club kent pieken en dalen. Begin dit jaar stond zijn positie al ter discussie, maar Van den Brom kreeg zijn ploeg vervolgens weer aan de praat en eindigde in de play-offs uiteindelijk net achter kampioen Club Brugge. Bovendien won Genk de Croky Cup, de Belgische beker.

Dit seizoen wilde Van den Brom doorpakken, maar vijf nederlagen op rij (een op de laatste dag van september en vier in oktober) zorgden voor nieuwe zorgen. Niet Van den Brom, maar diens assistent Dennis Haar moest zijn spullen pakken. Van den Brom behield het vertrouwen, won in het bekertoernooi ruim van KVC Winkel Sport (0-6) en boekte in de competitie een 2-6 zege op Zulte-Waregem. Donderdag was ook het gelijkspel tegen West Ham (2-2) bevredigend.

'Racing Genk heeft zijn oktoberdip definitief afgeschud', concludeert Het Laatste Nieuws in zijn wedstrijdverslag. 'Het openingskwartier van de wedstrijd tegen West Ham volstond eigenlijk al om die conclusie te trekken.' Genk begon sterk en kwam al in de vijfde minuut op voorsprong, via Joseph Paintsil. Hierna kwamen er nog kansen op meer, maar een verdubbeling van de marge bleef uit.

West Ham draaide de rollen om (1-2), maar moest door een late eigen goal toch genoegen nemen met een punt: 2-2. Dit tot tevredenheid van Van den Brom. 'De spelers deden alles wat ik van ze vroeg', zei Van den Brom, daarbij vooral doelend op het spel van zijn ploeg in de eerste helft. 'Dit was het Genk dat iedereen wil zien. Uiteindelijk hadden we misschien een tweede goal moeten maken in die fase, maar ik ben ook niet blind voor de kansen die West Ham kreeg.'

'Zondag waren we bijna helemaal terug, maar na deze wedstrijd kan ik zeggen dat we helemaal terug zijn', vervolgde Van den Brom. 'Dat ligt vooral aan de spelers. De energie die we gaven, en dat tegen een team als West Ham… Ik kan alleen maar trots zijn op de spelers. Na vijf nederlagen op rij was het crisis. We hebben onszelf hieruit gehaald. Het beste medicijn blijft winnen. Laten we hopen dat we dit kunnen verderzetten en dat we onze portie crisis voor dit seizoen wel gehad hebben.'

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
West Ham United
6
4
1
1
11-3
+8
13
2
Dinamo Zagreb
6
3
1
2
9-6
+3
10
3
Rapid Wien
6
2
0
4
4-9
-5
6
4
Genk
6
1
2
3
4-10
-6
5
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.