Van den Brom klopt Booy, verlies PSG en Van der Wiel

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Club Brugge heeft in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen het KV Mechelen van trainer Harm van Veldhoven • De doelpunten werden gemaakt door de voormalige Eredivisie-spelers Bjorn Vleminckx (Club Brugge) en Nicklas Pedersen (KV Mechelen) • Voor Brugge, met Ryan Donk in de basis, was dit het eerste puntenverlies onder de nieuwe trainer Juan Carlos Garrido • Club Brugge staat hierdoor op de vierde plaats in België •

• Anderlecht heeft zaterdag in de slotfase de wedstrijd tegen Cercle Brugge van trainer Foeke Booy met 2-1 gewonnen • De club van trainer John van den Brom boog in de tweede helft een 1-0 achterstand om door een strafschop van Lucas Biglia en een doelpunt in de slotfase van Ronald Vargas • Biglia miste ook nog een strafschop voor Anderlecht dat door de overwinning ruim aan kop blijft in de Belgische competitie •

• Beerschot speelde zaterdag na het ontslag van trainer Adrie Koster met 0-0 gelijk tegen Zulte Waregem • Bij Beerschot zat interim-trainer Wim De Corte op de bank tegen de huidige nummer twee van de Belgische Eerste klasse • De club uit Antwerpen staat na het gelijkspel op de twaalfde plaats met achttien punten uit hetzelfde aantal wedstrijden • • Ondanks een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint-Germain verloren van middenmoter Olympique Nice • Het werd 2-1 voor de thuisploeg, alle doelpunten vielen in het laatste kwartier in het duel waar Gregory van der Wiel na 69 minuten op het veld kwam • Eric Bautheac zette Nice in de 76ste minuut op voorsprong, die Ibrahimovic zeven minuten later ongedaan maakte • Valentin Eysseric werd uiteindelijk matchwinner voor de ploeg uit Zuid-Frankrijk • PSG staat nog tweede met 26 punten, maar kan zondag achterhaald worden door Olympique Marseille, dat zondag op bezoek gaat bij Stade Brest •

• Bordeaux heeft niet optimaal kunnen profiteren van het verlies van PSG • De ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen het laaggeklasseerde FC Sochaux • Een eigen treffer van Sochaux-verdediger Jérome Roussillon en een doelpunt van Yoan Gouffran waren niet genoeg voor winst doordat Loic Pouyol Sochaux eerst op voorsprong had gezet en Rafael Dias vlak voor tijd de 2-2 maakte • Bordeaux staat nog een punt achter de Parijzenaars op de zesde plaats •

• Olympique Lyon heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Montpellier met 1-0 gewonnen • Namens de ploeg van trainer Rémi Garde maakte aanvaller Bafetimbi Gomis binnen het halfuur de winnende treffer • Lyon blijft door de overwinning fier aan kop in de Franse Ligue 1 • • Oguzhan Özyakup was in de tweede helft verantwoordelijk voor de winnende treffer namens Besiktas • De Turkse topclub won in Ordu met 2-1 van Orduspor • De overige twee treffers vielen in de eerste helft en werden gemaakt door Hasan Kabze (Orduspor) en Ibrahim Toraman (Besiktas) • De Zwarte Adelaars bezetten na deze overwinning de tweede plaats met een punt achterstand op koploper Galatasaray • • Het Lokomotiv Moskou van trainer Slaven Bilic heeft voor de derde keer op rij gewonnen • Op bezoek bij het in Noord-Ossetië gelegen Alania Vladikavkaz was een late treffer van Maksim Grigoriev voldoende om de zegereeks voort te zetten • Lokomotiv vindt zo aansluiting met de plekken die recht geven op Europees voetbal • Met 31 punten staat het op de zevende plaats •

• Eerder op de dag boekte stadgenoot Dinamo de vierde opeenvolgende competitiezege • Mede dankzij een doelpunt van voormalig PSV'er Balázs Dzsudzsák versloeg het elftal van trainer Dan Petrescu Rubin Kazan met 3-0 • Artur Yusupov opende de score, Kevin Kuranyi bepaalde de eindstand • De Duitser werd vijf minuten voor tijd vervangen door Otman Bakkal • Zo klimt Dinamo langzamerhand uit de degradatiezone (negende met 27 punten) • Rubin Kazan (zesde) blijft bovenin meedoen met 31 punten • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.