Van den Brom: 'Je trekt Vlaar niet zo van trainingsveld'

Reacties

Trainer John van den Brom houdt de optie van een rentree van Ron Vlaar in het AZ-shirt open, maar vooralsnog is een comeback niet aan de orde.

Van den Brom: 'Je trekt Vlaar niet zo van trainingsveld'

Van den Brom zit in de aanloop naar het duel met ADO Den Haag van vrijdag erg dun in de verdedigers. Vlaar, die in Alkmaar al enkele maanden meetraint, had een aantrekkelijk oplossing kunnen zijn voor de trainer.

Maar de Oranje-international is (nog) geen optie. 'Ik had hem graag aan de selectie willen toevoegen', zei Van den Brom tegen de NOS. 'Daar hoef ik niet moeilijk over te doen. Een type als Ron, met zijn ervaring en leiderschap, heeft verdedigen tot kunst verheven. Daaraan heeft elke trainer behoefte.'

In de ogen van Van den Brom is Vlaar echter nog niet klaar voor speelminuten. 'Hij heeft een half jaar geen wedstrijd gespeeld. Die trek je niet zo van het trainingsveld om hem bij een wedstrijd in te zetten. Zo werkt het niet, maar je weet nooit voor de toekomst.'

Vlaar (30) kwam na een weigering van Feyenoord begin oktober in Alkmaar terecht om zijn conditie op peil te brengen na een knieoperatie. De verdediger, die sinds zijn vertrek bij Aston Villa zonder club zit, is hersteld van de ingreep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.