Van den Brom en Weghorst loven jeugdig AZ: 'Goed genoeg is oud genoeg'

Reacties

John van den Brom en Wout Weghorst zijn zeer te spreken over de jeugdige selectie van AZ. De Alkmaarders spelen met veel talenten uit de eigen jeugd en dat stemt de oefenmeester en spits van de subtopper tevreden.

Van den Brom en Weghorst loven jeugdig AZ: 'Goed genoeg is oud genoeg'

'Leeftijd zegt niets in het voetbal, als je goed bent, ben je ook oud genoeg. We hebben veel jonge jongens, Wout (Weghorst red.) is 25 en dan ben je in het voetbal al snel van de categorie routinier', begint Van den Brom op de clubwebsite zijn voorbeschouwing op het duel van vrijdagavond met Sparta Rotterdam op Het Kasteel.

Weghorst beaamt de mening van zijn trainer over het 'jonge' AZ. 'Het is jeugdig, enthousiast, onbevangen, maar dat is alleen maar mooi en een compliment. Daarvoor heb je een jeugdopleiding. Als ze het niveau hebben en je haakt aan, dan verdien je het ook om minuten te maken. Als het goed is, dan moet het er ook staan', spreekt de fysiek sterke spits.

Zo goed als fitte selectie
Van den Brom kan beschikken over een fitte selectie voor de wedstrijd tegen Sparta. Zoals bekend mist alleen Calvin Stengs het restant van de competitie, Alireza Jahanbakhsh is echter weer fit. 'Hij heeft de hele week getraind en kan weer spelen. Dat gaat ten koste van Jeremy Helmer of Mats Seuntjens, die tijdens de training uitviel.'

Wie mogelijk ook in de selectie van AZ zit, is Ricardo van Rhijn. De rechtsback is nog niet wedstrijdfit en speelde pas één keer mee met Jong AZ. Desondanks spelen de beloftenploeg en het eerste elftal tegelijkertijd waardoor er goed gekeken moet worden naar wie in welk elftal komt te spelen. 'Ricardo kwam naar mij toe en vroeg of hij vrijdag weer mee mocht doen bij de beloften. Hij merkte dat hij wedstrijden nodig heeft. Dat is de reactie die ik graag zie. Dat het vanuit hemzelf komt en niet vanuit ons. Of hij daadwerkelijk ook mee naar Oss gaat, gaan we nog bekijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.