Van den Berg doet duit in zakje bij flinke oefenwinst Liverpool

Reacties

Liverpool heeft zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen op overtuigende wijze gewonnen. Twee Nederlanders kregen speeltijd tegen derdeklasser Blackpool: Ki-Jana Hoever startte, Sepp van den Berg maakte als invaller de laatste treffer: 7-2.

Van den Berg doet duit in zakje bij flinke oefenwinst Liverpool
© Pro Shots
De opstelling van Liverpool
De opstelling van Liverpool

De titelhouder in de Premier League begon aan de wedstrijd tegen Blackpool met een mix van vaste namen en talenten. Zo startte Hoever als rechtsback, omdat Trent Alexander-Arnold met de nationale ploeg op pad is. Ook op andere plekken moest manager Jürgen Klopp rouleren, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum waren er wegens interlandverplichten ook niet bij.

Voorin hield Klopp zijn vaste opstelling echter intact, Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino startten. Tegen een team uit de League One was de verwachting dat het gouden trio uit de startblokken zou schieten, maar Blackpool nam brutaal de leiding en kwam zelfs op 0-2. Bij rust stond het echter alweer gelijk, Joël Matip en Firmino stelden orde op zaken.

In de tweede helft werd vervolgens de oefenzege veilliggesteld, Mané, Harvey Elliot, Takumi Minamino en Divock Origi voordat Van den Berg met een intikker voor de 7-2 tekende.

Over een week begint Liverpool aan de jacht op titelprolongatie, de club start tegen het gepromoveerde Leeds United op 12 september.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer S. van den Berg
Meer over S. van den Berg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.