Van de Looi wijst Jong Oranje-aanvoerder aan voor EK

Reacties

Quinten Timber is door Erwin van de Looi uitgekozen om de aanvoerdersband te dragen tijdens het EK in Roemenië en Georgië, zo is maandag bekend geworden.

Van de Looi wijst Jong Oranje-aanvoerder aan voor EK
© Pro Shots
België O21
België O21
0 - 0
Nederland O21
Nederland O21

Van de Looi en zijn ploeg kwamen zaterdag aan in de Georgische hoofdstad Tbilisi, waar de drie poulewedstrijden ook gespeeld zullen worden. Nadat hij eind mei al zijn selectie wereldkundig maakte, is nu ook doorgefilterd dat Timber de ploeg vooraf zal gaan als ze het veld betreden voor hun wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Feyenoorder krijgt na een sterk seizoen de voorkeur boven bijvoorbeeld de drie spelers die al bij het 'grote' Oranje hebben gespeeld: Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch. Dat trio is overigens ook niet de tweede keus als Timber niet kan of mag spelen: in dat geval is Micky van de Ven de volgende in de pikorde der aanvoerders.

Timber zal hopen in de voetsporen te treden van Stijn Schaars en Hedwiges Maduro. De middenvelders, toentertijd in dienst van respectievelijk AZ en Ajax, waren in 2006 en 2007 de aanvoerders van de Oranje-beloftenteams die zich ook tot Europees kampioen kroonden.

Voor Nederland leidt die weg zestien jaar na de laatste triomf in de poulefase al langs pittige klippen: gastland Georgië, zonder superster Kvicha Kvaratskhelia, moet te doen zijn, van Portugal en België mag stevig weerwerk verwacht worden. Woensdag zijn de Rode Duivels de eerste opponent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.