Van de Looi: 'We waren soms een beetje paniekerig'

Reacties

Met het gelijkspel tegen NEC heeft FC Groningen de bittere pil van vorige week niet weggespoeld. Trainer Erwin van de Looi besefte dat het ook slechter had kunnen aflopen.

Van de Looi: 'We waren soms een beetje paniekerig'

FC Groningen had vorige week de competitie hervat met een pijnlijk verlies op eigen veld tegen FC Utrecht (1-4). Het herstel van de valse start van de tweede seizoenshelft bleef uit tegen NEC, zo constateerde Van de Looi na het doelpuntloze gelijkspel.   

'We hebben ons niet genoeg gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week', zei Van de Looi tegen FOX Sports. 'Nu hadden we wel een ploeg in veld staan die hard heeft gewerkt. Maar kwalitatief was het niet altijd goed genoeg.'

'Aan hoe we begonnen kon je ook zien dat we vorige week een 4-1 nederlaag hadden geleden. We waren onzeker, af en toe zelfs een beetje paniekerig. Dan is het moeilijk om NEC, dat goed stond, kapot te spelen.'

Van de Looi probeerde naarmate de wedstrijd vorderde de jacht op een treffer te intensiveren. Maar FC Groningen slaagde niet in zijn opzet. 'We zitten in een fase dat alles net niet is. Maar we hadden ook de deksel nog op de neus kunnen krijgen als het echt tegen had gezeten', wees de trainer op de kans van NEC-aanvaller Anthony Limbombe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.