Van de Looi teleurgesteld in Botman: 'Ook voor hemzelf niet overdreven handig'

Reacties

Erwin van de Looi heeft weinig begrip voor de beslissing van Sven Botman om zich af te melden voor Jong Oranje. De bondscoach noemt het 'niet overdreven handig' van zijn aanvoerder.

Van de Looi teleurgesteld in Botman: 'Ook voor hemzelf niet overdreven handig'
© Pro Shots

Jong Oranje verzamelde zich dinsdagmiddag in Zeist, in aanloop naar de vriendschappelijke interlands tegen België en Roemenië. Botman was er niet bij, zo werd even eerder al duidelijk. De 22-jarige verdediger gaf er de voorkeur aan om in Newcastle te blijven. Bij de Premier League-club is hij de laatste tijd niet zeker van een basisplaats. 'Ik heb telefonisch contact gehad met Sven. We hebben erover gesproken. Ik accepteer uiteraard zijn beslissing, maar ik begrijp hem niet', vertelt Van de Looi.

'Het is iedereen zijn vrije keuze om hierheen te komen, maar ik was wel teleurgesteld over die mededeling, dat is duidelijk. Volgens mij bereiden wij ons voor op een EK (komende zomer, red.), dan wil je iedereen er graag bij hebben. Je hoopt ook dat iedereen graag komt, maar als dat niet zo is, is dat niet zo. Iedereen heeft zijn vrije keus. Maar het is denk ik ook voor hem zelf niet overdreven handig.'

Wat bedoelt Van de Looi daarmee? 'Als jij naar het iets grotere plaatje kijkt en je ziet ook dat Bruno Martins Indi bijvoorbeeld afvalt bij Oranje, dan moet je ook dat soort dingen misschien eens in overweging nemen. Ik heb hem het plaatje geschetst toen hij zei dat hij zich wilde afmelden, dus dat is duidelijk.'

Jong Oranje speelt vrijdagavond in Leuven tegen de leeftijdsgenoten uit België, vier dagen later wacht in Cluj een confrontatie met Jong Roemenië. De volgende interlandperiode is pas weer in maart. In juni begint vervolgens het EK Onder-21 in Roemenië en Georgië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.