Van de Beek viert terugkeer met zijn eerste Everton-doelpunt

Donny van de Beek heeft zondag zijn eerste goal in het shirt van Everton gemaakt. De middenvelder zorgde kort voor rust voor de aansluitingstreffer in de uitwedstrijd tegen Arsenal.

Arsenal
Arsenal
5 - 1
Everton
Everton

Van de Beek was er in de afgelopen weken niet bij vanwege een bovenbeenblessure, al zat hij afgelopen donderdag tegen Crystal Palace wel weer bij de wedstrijdselectie. De middenvelder zag toen vanaf de bank hoe zijn ploeg zich dankzij een 3-2 overwinning veilig speelde. Op de laatste speeldag staat er voor Everton dan ook vooral prestige op het spel; Arsenal strijdt nog om een Champions League-ticket.

Van de Beek begon ook in het Emirates Stadium weer op de bank, maar hij viel al in de eerste helft in voor de geblesseerd geraakte Abdoulaye Doucouré. Vlak voor rust maakte de Nederlander de 2-1, door uit een lage voorzet van Dominic Calvert-Lewin binnen te tikken. Voor Van de Beek betekende het zijn tweede goal van dit seizoen: in november scoorde hij nog voor Manchester United tegen Watford.