Van de Beek verslaat Simons bij debuut voor Frankfurt

Reacties

Donny van de Beek kan terugkijken op een succesvol debuut voor Eintracht Frankfurt. De middenvelder mocht meteen starten bij zijn nieuwe club, die te sterk was voor het RB Leipzig van Xavi Simons en Loïs Openda.

Van de Beek verslaat Simons bij debuut voor Frankfurt
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Frankfurt moest winnen om aansluiting te houden bij de topvier en dus de Duitse Champions League-tickets. Een zege boeken bij Leipzig was op voorhand wel een zware kluif, aangezien die ploeg tot zaterdag pas drie keer verloor in de competitie.

Toch namen Van de Beek en zijn nieuwe ploeggenoten al vroeg de leiding. Niels Nkounkou had een scherpe voorzet in huis op Ansgar Knauff, die bij de tweede paal de bal op overtuigende wijze in het doel schoof. Leipzig kreeg daarna goede kansen op de gelijkmaker via onder anderen Benjamin Sesko, maar de bal ging er niet in.

Dat lukte na de rust ook niet voor de thuisploeg. Onder anderen Openda kreeg een enorme mogelijkheid, maar treuzelde en verspeelde zo de bal. Aan de andere kant was Mario Götze dicht bij 0-2. Zijn schot vloog echter over het doel van voormalig Heracles Almelo-keeper Janis Blaswich. Van de Beek stuitte later zelf ook nog op de voeten van Blaswich. Na ruim een uur verliet de middenvelder het veld voor Buta. Aan de score veranderde niets meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege nam Frankfurt de vijfde plek over van Borussia Dortmund, dat later op de zaterdag op bezoek gaat bij SV Darmstadt 98. Leipzig heeft nog zes punten meer dan Frankfurt en bezet de vierde plek.

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.