Van Damme schiet duif, Drogba geniet van Canada

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Damme schiet duif, Drogba geniet van Canada

'Olympische toppers moeten naar huis met loservlucht. Neem aan dat Ajax dan lopend naar huis moet vanavond?'
• De selectie van Ajax landde donderdag na de blamage in de Champions League tegen FK Rostov (4-1) op Schiphol. Tennisster Richel Hogenkamp liet via Twitter weten dat ze liever had gezien dat de Amsterdammers op een andere manier naar Nederland waren gekomen.

• Ex-Ajacied Jelle van Damme zorgde woensdag voorafgaand aan de wedstrijd tussen LA Galaxy en New York City voor een opvallende geblesseerde. Tijdens de warming-up schoot de Belg de bal tegen een hulpeloze duif aan die op het veld liep. De vogel moest even bijkomen en werd later door Van Damme zelf naar een andere plek gebracht. David Villa zorgde voor de 1-0 zege van New York City.

• Als het aan Cristiano Ronaldo ligt, was Pepe uitgeroepen tot beste speler van het EK. De prijs ging naar Fransman Antoine Griezman, die in zijn thuisland topscorer van het toernooi werd maar de finale verloor van Portugal. 'Dit was waarschijnlijk het beste seizoen uit zijn loopbaan', zegt de aanvaller op de site van de UEFA over Pepe. 'Hij was zonder twijfel de beste speler van Portugal en een van de besten van Real Madrid in de Champions League.'

Amin Younes werd vanochtend wakker met een kater. De aanvaller van Ajax verloor woensdag met zijn ploeg met 4-1 van FK Rostov in de laatste voorronde van de Champions League. Op Twitter biedt Younes zijn excuses aan en laat hij weten dat de spelers pissig op zichzelf zijn.

'Het was een hele eer, dat hij aan mij heeft gedacht.'
• Eind vorig jaar kreeg Didier Drogba van Guus Hiddink, toen interim-trainer van Chelsea, de aanbieding om de technische staf van de Londense topclub te versterken. Drogba zag een derde terugkeer echter niet zitten. 'Het leven in Canada bevalt mij uitstekend en daar wil ik nog even van genieten.' (De Telegraaf)

James Rodríguez krijgt niet genoeg respect bij Real Madrid, vindt landgenoot en voormalig voetballer Faustino Asprilla. De Colombiaan kwam na het WK van 2014 voor tachtig miljoen euro over van AS Monaco, maar na een succesvol eerste seizoen had hij het afgelopen jaar lastig. 'Het kan niet zo zijn dat hij goed speelde onder Carlo Ancelotti en slecht als Zinedine Zidane het overneemt', zegt Asprilla tegen de Spaanse radiozender Onda Cero.

• Inwoners van Tilburg en omstreken kunnen donderdag een telefoontje verwachten van Willem II. Spelers Erik Falkenburg, Kostas Lamprou, Branco van den Boomen en Guus Joppen bellen met fans die twijfelen of ze hun seizoenkaart willen verlengen. Fran Sol en Jari Schuurman gaan zelfs bij de mensen aan de deur. Begin augustus stond de teller in Tilburg op iets meer dan negenduizend seizoenkaarten.

• De echte topsportmentaliteit is bij Yassin Ayoub te vinden. De 22-jarige middenvelder van FC Utrecht viel de afgelopen maanden vijf kilo af, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. Ayoub miste vorig seizoen de bekerfinale en de play-offs vanwege een scheurtje in zijn lies. 'Als je geblesseerd raakt, kun je dat afdoen als 'pech hebben', maar ik heb verder gezocht.'

Vitesse heeft een nieuw shirt op de markt gebracht met afbeeldingen van het oude stadion Nieuw Monnikenhuize. Keeperstrainer Raimond van der Gouw overhandigde het eerste exemplaar aan Vitesse-supporter Dolf Botermans. De 81-jarige fan is al vanaf de tijd op Monnikenhuize trouwe seizoenkaarthouder van Vitesse. De Arnhemse club ruilde het stadion in 1998 in voor het hypermoderne Gelredome.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.