Van chauffeur tot profvoetballer: Mané bezorgt zijn maatje contract bij Bayern

Reacties
Van chauffeur tot profvoetballer: Mané bezorgt zijn maatje contract bij Bayern
© Twitter Taggatsn
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De transfer van Sadio Mané heeft zijn maatje Désiré Ségbé Azankpo een bijzondere promotie opgeleverd. Ségbé Azankpo is niet langer de taxichauffeur van zijn beroemde vriend, maar gaat zelf ook het shirt van Bayern München dragen.

De 29-jarige Ségbé Azankpo bracht Mané tijdens zijn eerste weken in Beieren telkens naar het trainingscomplex aan de Säbener Straße. De laatste dagen viel het de Duitse pers op dat daar verandering in is gekomen. Het Senegalese voetbalportaal Tággat weet waarom: Ségbé Azankpo heeft namelijk een contract voorgeschoteld gekregen.

Ségbé Azankpo gaat spelen voor Bayern München II, dat uitkomt in de Regionalliga (het vierde niveau). Net als Mané hoopte Ségbé Azankpo zijn Europese voetbalcarrière aanvankelijk te lanceren bij FC Metz, maar de aanvaller uit Benin schopte het niet verder dan wat kleine clubs uit Frankrijk, Engeland, Roemenië en Slowakije. Bij het tweede van Bayern krijgt hij minimaal tot 2024 de kans om zijn kwaliteiten te tonen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.