Van Bronckhorst spoelt Europese kater weg in Schotse bekerfinale

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste prijs veroverd als manager van Rangers FC. Drie dagen na de verloren Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt in Sevilla wist het team van Van Bronckhorst na 120 minuten wél de Schotse bekerfinale te winnen van Heart of Midlothian.

Van Bronckhorst spoelt Europese kater weg in Schotse bekerfinale

Na de verloren Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt in Sevilla was er voor manager Van Bronckhorst een nieuwe kans om alsnog zijn eerste prijs met Rangers te veroveren. Op Hampden Park was Heart of Midlothian, derde in de Schotse Premier League, de tegenstander in de finale van de Scottish Cup.

Met vijf wijzigingen ten opzichte van de Europa League-finale begon Rangers aan het duel met Hearts. Na tien minuten werd het team van Van Bronckhorst opgeschrikt door een goede mogelijkheid voor de tegenstander uit Edinburgh. Ellis Simms raakte met een intikker de buitenkant van de paal. Rangers had het niet makkelijk in de beginfase, maar kreeg nog voor rust kansen om de score te openen. Ryan Kent zag zijn schot net naast gaan en Amad Diallo kopte van dichtbij over de lat.

Lange adem
Rangers had na rust het betere van het spel, maar met 120 minuten en een penaltyserie in de benen tegen Frankfurt, bleek de ploeg van Van Bronckhorst niet in staat om Hearts écht pijn te doen. Na een uur spelen redde doelman Craig Gordon op een inzet van Kent en een kwartier voor tijd stuitte Calvin Bassey op de 39-jarige voormalig keeper van Celtic. In de extra tijd hield Gordon Hearts ook op de been bij een inzet van Joe Aribo en de lat voorkwam een late beslissende goal van Rangers-invaller Scott Wright.

Van Bronckhorst zag Rangers na de verlenging in Sevilla opnieuw de extra tijd ingaan in de tweede finale in een week tijd. Dit keer kwamen The Gers er wel beter uit. In de eerste helft van de verlenging besliste Rangers de finale in een tijdsbestek van drie minuten door goals van Ryan Jack (rebound) en Wright (schot laag in de hoek). Van Bronckhorst zag zijn ploeg de verlenging rustig uitspelen en de kater van een lange avond in Sevilla wegspoelen met het binnenhalen van de Schotse beker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.