Van Bronckhorst: 'Ik denk dat ik nog wel met Stam ga zitten'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst spreekt vol lof over Jaap Stam, die hem vanaf komende zomer opvolgt als trainer van Feyenoord. Het vizier van de huidige coach van de Rotterdammers is nog gericht op Vitesse-uit, de belangrijke wedstrijd van zondag waarvoor Tonny Vilhena een twijfelgeval is.

Van Bronckhorst: 'Ik denk dat ik nog wel met Stam ga zitten'

Kansen op een prijs heeft Feyenoord niet meer na de uitschakeling door Ajax in de halve finale van het bekertoernooi, maar spelen voor de derde plek in de Eredivisie is nog wel degelijk belangrijk. Vitesse is als nummer vijf een van de concurrenten bij de strijd om de play-offs voor Europees voetbal te ontlopen. Het is nog onduidelijk of Van Bronckhorst in Arnhem een beroep kan doen op Vilhena en Yassin Ayoub. 'Het is de eerste keer in jaren dat Tonny iets heeft. Hij heeft nog niet voluit mee kunnen doen', zei Van Bronckhorst tegenover RTV Rijnmond. Kenneth Vermeer is weer beschikbaar nadat de doelman geblesseerd uitviel in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen afgelopen weekend.

Bij zijn persconferentie vrijdagmiddag was de keuze voor Stam vanzelfsprekend een belangrijk gespreksonderwerp. Feyenoord maakte woensdag bekend dat de huidige coach van PEC Zwolle voor twee jaar getekend heeft. Van Bronckhorst heeft zijn oude collega-international hoog zitten: 'Ik wens hem alle succes met Feyenoord voor volgend seizoen. Hij heeft een robuust karakter, no-nonsense. Hij stond altijd zijn mannetje op het veld. Ik denk dat Stam dit over kan brengen op een groep. Vaak zie je dat trainers de eigenschappen meenemen die ze als speler hadden. Dat is ook bij Stam.'

Van Bronckhorst ziet het niet als een probleem dat Stam weinig ervaring heeft in de top als trainer. De 46-jarige oefenmeester had het eerder ruim anderhalf jaar voor het zeggen bij Reading en heeft nu PEC Zwolle zes wedstrijden onder zijn hoede. Ook van Bronckhorst begon met weinig ervaring aan zijn trainersavontuur in De Kuip. ‘Natuurlijk heb je als speler ervaring in de top. Dat geldt ook voor Stam. Werken in de top als trainer is wel anders. Maar ik denk dat Stam nu die ervaring ook gaat krijgen. Met Reading heeft hij al een mooie ervaring in het Championship opgedaan. Ik denk dat ik nog wel met Stam ga zitten voordat hij bij Feyenoord gaat werken', sprak Van Bronckhorst.

Het duel tussen Vitesse en Feyenoord, dat een marge van drie punten heeft ten opzichte van nummer vier AZ, begint zondag om 14.30 uur.

'Voldoet de trainer Jaap Stam aan de eisen van Feyenoord?'
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.