Van Bronckhorst geeft gemotiveerde Basaçikoglu vrijheid

Reacties

Met een juweel van een treffer greep Bilal Basaçikoglu de hoofdrol in het eerste oefenduel van Feyenoord. Coach Giovanni van Bronckhorst zag tegen SC Feyenoord (0-3) de vruchten van de geleverde trainingsarbeid deze week.

Van Bronckhorst geeft gemotiveerde Basaçikoglu vrijheid

Bilal Basaçikoglu(foto) maakte de openingstreffer door de bal fraai in de kruising te krullen. 'Hij startte op papier rechts voorin, maar die goal maakte hij vanaf links. Dat is tekenend voor de vrijheid die de aanvallers bij mij hebben om van positie te wisselen', reageerde Van Bronckhorst op de Feyenoord-site op de mooie goal.

De twintigjarige Basaçikoglu kon vorig seizoen zijn stempel niet drukken in De Kuip na zijn overgang van SC Heerenveen. Nu aast hij op revanche. 'Tijdens de vakantie heb ik veel voor mezelf getraind. Ik heb een ballenzak van Feyenoord meegenomen en ben regelmatig het veld op gegaan om zoveel mogelijk op doel te schieten. Wat dat betreft is mijn doelpunt van vandaag een mooie beloning en bovendien goed voor mijn zelfvertrouwen. Mijn doel is om een vaste basisplaats te veroveren.'

Ook van de combinatie die vooraf ging aan de derde goal, van Lex Immers, genoot Van Bronckhorst. 'Die aanvalsvorm met lopende mensen is afgelopen week diverse keren voorbij gekomen tijdens de training.' Overigens floot de scheidsrechter tien minuten eerder af dan gepland. 'Vanwege het warme weer waren de omstandigheden voor de spelers erg zwaar. In goed overleg hebben we besloten om de tweede helft korter te spelen', verklaarde Van Bronckhorst die beslissing.

Overigens liet Van Bronckhorst zondag ook nog weten dat hij Luke Wilkshire heeft aangesproken op zijn overgewicht. De Australische verdediger verscheen duidelijk te zwaar op de eerste training, maar zou inmiddels al weer wat zijn afgevallen. De 33-jarige verdediger kon tijdens de zomerstop een tijd niet trainen omdat hij in de slotwedstrijd van het vorige seizoen tegen SC Heerenveen een hamstringblessure opliep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.