Van Bronckhorst durft basisplek Nieuwkoop tegen Ajax aan

Reacties

Er heerst bij koploper Feyenoord veel fiducie in een overwinning op Ajax. Trainer Giovanni van Bronckhorst proeft veel vertrouwen binnen zijn spelersgroep en prijst zich gelukkig met de opties die hij heeft om het gemis van Tonny Vilhena op te vangen.

Van Bronckhorst durft basisplek Nieuwkoop tegen Ajax aan
Klik op de afbeelding voor de graphic.
Klik op de afbeelding voor de graphic.

Bart Nieuwkoop is in De Klassieker mogelijk de vervanger van de geschorste Vilhena. 'Ik denk dat Nieuwkoop klaar is voor een basisplaats', zei Van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar het duel van zondag (14.30 uur). 'De keren dat hij inviel of startte, heeft hij het goed gedaan en liet hij zien dat hij een multifunctionele speler is. Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld.' De trainer ziet Jens Toornstra, die daardoor een linie naar achter zou schuiven, Renato Tapia en Marko Vejinovic als alternatieven voor de vrijgekomen plek op het middenrif.

De Rotterdammers kunnen dit weekend een mogelijk beslissende slag slaan in de titelrace. Het gat met Ajax kan vergroot worden naar negen punten. 'Allesbeslissend is dit duel niet, maar als wij een goed resultaat halen, zetten wij een hele grote stap richting titel', denkt Van Bronckhorst. 'Wij gaan voor de winst, er is veel vertrouwen in de groep, dat is normaal als je staat waar je staat. Dat moet je ook uitstralen.'

Bondscoach
Overigens liet Van Bronckhorst desgevraagd weten dat de KNVB hem niet hoeft te bellen voor de vacature van bondscoach. Zijn focus ligt op het behalen van de titel met Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.