Van Bommel: 'Zo'n reactie van fans beïnvloedt iedereen'

Mark van Bommel was na afloop van de ruime 5-2 zege op FC Groningen onder de indruk van het eerbetoon dat de PSV-fans hem gaven. De routinier, die zelf een van de treffers voor zijn rekening nam, baalde wel dat PSV naliet de honderdste competitietreffer te maken.

Van Bommel: 'Zo'n reactie van fans beïnvloedt iedereen'

Van Bommel twijfelt over het al dan niet verlengen van zijn contract. Wanneer hij dat niet doet, lijkt hij een punt te zetten achter zijn loopbaan. De fans wilden de middenvelder zodoende eren met als doel een seizoen extra voor Van Bommel.

'Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt', stamelde Van Bommel na afloop voor de camera's van Eredivisie Live. 'Ik ga hier niet vertellen of ik doorga of niet, maar dit beïnvloedt iedereen. Iedere voetballer is hiervan onder de indruk. Ik ook.'

'Het is ongelofelijk dat de fans dit drie wedstrijden voor het einde van de competitie doen', gaat Van Bommel verder. 'Ik heb hier in het verleden ook al zes jaar gespeeld. Een heel mooi gebaar', aldus de man aan wie zelfs enkele spandoeken gewijd waren.

HonderdMet de 5-2 zege toonde PSV nog maar eens aan de meest productieve ploeg van de Eredivisie te zijn. De teller bleef evenwel steken op 98, aangezien PSV na rust niet meer scoorde. Zodoende bleef vooralsnog de vierde keer in de historie dat PSV in één seizoen honderd doelpunten of meer maakt uit. In de komende duels is daartoe evenwel gelegenheid genoeg. 'We wilden ook voor die honderd gaan', beaamt Van Bommel. 'Jammer dat het niet gelukt is.'

PSV heeft door de zege nog een punt achterstand op Ajax. De Amsterdammers kunnen op bezoek bij NAC weer voor een gat van vier punten zorgen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen