Van Bommel vindt jackpot en leidt Antwerp naar historische CL-deelname

Reacties

Mark van Bommel heeft zich met Antwerp FC voor de Champions League geplaatst. De oefenmeester zag zijn ploeg overeind blijven op bezoek bij AEK Athene. Daardoor veroverde Antwerp een ticket voor de groepsfase van het miljardenbal. Een unicum, want nooit eerder plaatste The Great Old zich voor het hoofdtoernooi.

Van Bommel vindt jackpot en leidt Antwerp naar historische CL-deelname
© Pro Shots
AEK Athens
AEK Athens
1 - 2
Antwerp
Antwerp

In de Griekse hoofdstad koos Van Bommel voor twee Nederlanders in zijn formatie. Vincent Janssen, vorige week nog matchwinner, leidde vertrouwd de voorhoede. Jurgen Ekkelenkamp kreeg een plaats op het middenveld toebedeeld. Gyrano Kerk begon op de reservebank. Bij AEK Athene begon routinier Nordin Amrabat op het middenveld.

Onder toeziend oog van technisch directeur Marc Overmars, die zijn werkgever in eigen land alle prijzen al zag winnen, begon Antwerp aan het duel. Zonder al te veel ontzag voor de Griekse landskampioen. Arbnor Muja testte na drie minuten AEK-doelman Cican Stankovic al, maar zag zijn inzet kundig gepareerd worden. Na ruim een kwartier meldde de thuisploeg zich voor het eerst voor het doel van de Belgen. Tot twee keer toe wist de Argentijn Ezequiel Ponce echter niet met scherp te koppen. Een schot van de spits belandde even later op de vuisten van Antwerp-goalie Jean Butez.

Van Bommel vindt jackpot na gouden wissel
In de tweede helft was overleven het devies voor de ploeg van Van Bommel. Na ruim een uur gokte de oefenmeester op de snelheid van Kerk. Die gok leverde de jackpot op. Na een snelle counter vond Michel-Ange Balikwisha de instormende Kerk. De oud-aanvaller van FC Utrecht tikte de bal van dichtbij tegen de touwen, waardoor hij Antwerp naar het miljardenbal schoot en de kroon zette op een droomjaar. Daar deed de late eretreffer van AEK-invaller Sergio Araujo niets aan af. Sterker, meteen daarna zorgde Balikwisha alsnog voor de volle buit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
1 - 1
Raków Częstochowa
Raków Częstochowa

FC Kopenhagen wist zich woensdagavond eveneens te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Deense landskampioen versloeg Rakow Czestochowa (0-1) al in de heenwedstrijd en rondde het karwei op eigen veld af. Al voor de rust besliste Denis Vavro de tweestrijd. De centrale verdediger zette Kopenhagen op voorsprong, waardoor de Poolse gasten op jacht moesten naar een sensationele comeback. Dat lukte echter niet, ondanks een late gelijkmaker van Lukasz Zwolinski, waardoor de ploeg van oud-Feyenoorder Kevin Diks donderdag in de koker gaat bij de loting voor het hoofdtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.